Zagubiony plik dla AGP

Witam,

Dwa dni temu mielismy tutaj na zachodnim wybrzezu burze, przynajmniej raz w roku pogrzmi troche, w wyniku ktorej wystapily spadki napiecia. Dzieki owym spadka napiecia moj Windows, ktory niestety nie jest jeszcze zabezpieczony przed takiego rodzaju zdarzeniami UPSem, nie wytrzymal i sie wylaczyl. Niestety tak niefortunnie, ze po ponownym uruchomieniu zgubil siec i sterownik karty graficznej; przynajmniej tak mi sie wydawalo. Siec udalo mi sie odzyskac, niestety karty nie. Nie pomaga instalowanie karty, poniewaz system nie widzi AGP. Podczas naprawiania CD–Romem z Windowsem, pojawia sie komunikat informujacy o niemozliwosci zlokalizowania nastepujacego pliku: VIAAGP1.SYS.
Stad moja prosba do Forumowiczow o podeslanie tego pliku systemowego, ktory jak mi sie wydaje jest odpowiedzialny za komunikacje z szyna AGP, na moj adres e–mail– wojtek@usa.com
Z gory dziekuje i pozdrawiam,

Odpowiedzi: 6

Yoda:
Autor chyba wyraźnie podał, źe chodzi o plik VIAAGP1.SYS
Pozdrawiam.

A to sorry – niedoczytałem.
Tomekk
Dodano
05.02.2004 18:32:12
Poprawka zaladowana i wszystko wrocilo do normy. Wielkie dzieki.
Pozdrawiam,
woyteg
Dodano
05.02.2004 08:38:30
Tomekk:
Rebe:
Nie ma sensu bawienie się z plikiem – trzeba przeinstalowac paczkę 4in1 dla chipsetu via – najnowsza wersja bodaj 4.51. Trwa to chwilę, a masz gwarancję, źe wszystkie potrzebne pliki zostały do systemu wprowadzone i zarejestrowane wn im.
Paczka do pobrania np. stąd:
http://downloads.viaarena.com/drivers/4in1/VIA_Hyperion%204IN1_V451v.zip
lub
ftp://downloads.viaarena.com/drivers/4in1/VIA_Hyperion%204IN1_V451v.zip

Chyba, źe płytka nie jest na VIA (czy jak to się pisze). Bo są równieź nforce i sis.
Ja jeszcze znam Intela ;) Ale Autor chyba wyraźnie podał, źe chodzi o plik VIAAGP1.SYS
Pozdrawiam.
Yoda
Dodano
05.02.2004 00:16:22
Rebe:
Nie ma sensu bawienie się z plikiem – trzeba przeinstalowac paczkę 4in1 dla chipsetu via – najnowsza wersja bodaj 4.51. Trwa to chwilę, a masz gwarancję, źe wszystkie potrzebne pliki zostały do systemu wprowadzone i zarejestrowane wn im.
Paczka do pobrania np. stąd:
http://downloads.viaarena.com/drivers/4in1/VIA_Hyperion%204IN1_V451v.zip
lub
ftp://downloads.viaarena.com/drivers/4in1/VIA_Hyperion%204IN1_V451v.zip

Chyba, źe płytka nie jest na VIA (czy jak to się pisze). Bo są równieź nforce i sis.
Tomekk
Dodano
05.02.2004 00:13:54
Jezeli zachodziła koniecznośc "naprawy" systemu to ew w czasie tej operacji pomijałem ten plik – nie pamiętąłem nigdy pęłnej ścieźki, a wyszukiwać mi się nie chciało. Dopiero po tej operacji instalowałem 4in1 w całości – uznawałem to za lepsze rozwiązanie niź męczenie się z szukaniem jednego pliku i zabawę z nim, ale jak widzisz i w znalezionym przez ciebie linku jest podawane rozwiąznie "moje" – odpowiedź nr4 :)
Rebe
Dodano
04.02.2004 22:17:42
Wielkie dzieki, tak zrobie. Znalazlem jeszcze taki sposob:
http://www.computing.net/windowsxp/wwwboard/forum/73821.html

Pozdrawiam,
woyteg
Dodano
04.02.2004 22:03:51
woyteg
Dodano:
04.02.2004 20:28:12