Zadanie w excelu (chyba trudne)

Moj wykladowca dal mi nastepujace zadanie:

ZADANIE

Musze wykonac wykres (aproksymacja wielomianem 2 stopnia) na podstawie danych w tabelce, nastepnie odczytac jego rownanie–to jeszcze nie jest dla mnie zbyt trudne ale kolejne czesci zadania mnie juz przerastaja :( Jesli ktos bylby w stanie mi pomoc to bede bardzo bardzo wdzieczny!

Odpowiedzi: 4

ok, mam wykres i linie trendu (wielomian 2 stopnia) oraz jej rownanie. teraz musze odczytac predkoscpostepowa dla minimalnej predkosci opadania. Jak spprawdzic ile wynosi ta minimalna predkosc opadania? mi sie wydaje ze trzeba sprawdzic wedlug wzoru lini trendu ile bedzie wynosic min. v opadania dla wartosci 60km/h predkosci postepowej. dobrze mysle? Jesli tak to jak to zrobic?
plik z excela z tym co na razie mam:
http://www.keepmyfile.com/download/344c65713837
bercik
Dodano
01.05.2006 22:42:36
to jest zadanie jakie dal mi do zrobienia moj wykladowca z infy, nioe bylo mnie na kilku zajeciach (bo bylem w szpitalu) i teraz musze nadrabiac...tak to jest chyba solver ale ja nic o tym module nie wiem bo jak mam wiedziec jak mnie nie bylo :/
bercik
Dodano
01.05.2006 04:07:01
Witaj.
Zadanie wygląda na zadanie z fizyki, matematyki, raczej a nie z zakresu "pakiety biurowe". (Mój syn juź niewiele pamięta z fizyki szkoły średniej, nie mówiąc o mnie).
Napisz, z jakiego to przedmiotu, jakiej szkoły, i co to ma wspólnego z tym forum.
Masz zrobić wykres w excelu i do rozwiązania zadania uźyć 'solvera'?

Zadanie najprościej jest zrobić ołówkiem na kartce, ale jeśli jest dodatkowe utrudnienie, by wykorzystac do tego komputer, to napisz.
ohcyR
Dodano
30.04.2006 18:11:13
no to jeszcze raz prosze o pomoc, bo nie wierze ze nie ma na tym forum osoby ktora nie potrafi tego zadania zrobic
bercik
Dodano
30.04.2006 02:42:50
bercik
Dodano:
28.04.2006 19:35:01
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1