Zadaję śmieszne pytanie ale nie wiem jak to zrobić!!
Jak mogę załoźyć serwer w quake 3 arena na internecie.Na localu się da.Słyszałem źe trzeba jakiś programik.tylko jaki?Mam siec lan.Jak ktoś poda mi link z tym programikiem to proszę o pomoc jak go skonfigurować.Bo napewno będę miał problem :( :( :(
Odpowiedzi: 4
= F e n ! x = strona jak narazie dobrze wyglada, ale mam nadzieje ze niedlugo bedzie na niej wiecej tresci ;)
pisze to z tego co ostatnio widzialem, bo teraz nie moge sie na stronke wbic :(
pisze to z tego co ostatnio widzialem, bo teraz nie moge sie na stronke wbic :(
Rgedit .. Musisz sciągnąć sobie program Osp 0.99i. W nim skonfigurój server . Folder osp musi być w quake 3 folderze, W nim zapisz plik o Nazwie ' Server' ( czyli konfiguracja i plik server skopiuj takźe do pliku baseq3 .. Potem od pliku quake3.exe utwórz skrót na pulpit i nazwij go serwer .. Potem trzeba dopisać pewną komende :? tylko neipamietam jaką :roll: Ale jak sie dowiem to odrazu ci powiem .. Pamietaj musisz mieć zainstalowaną pełną wersie quake3 ( chodzi mi o full nie tą co zajmuje 50 mb tylko co zajmuje 550 mb )
P.s Programik niedługo będzie dostępny na mojej stronie klanowej – http://www.clan–se.prv.pl – Powinien być dzis wieczór lub jutro rano. ..
P.s Programik niedługo będzie dostępny na mojej stronie klanowej – http://www.clan–se.prv.pl – Powinien być dzis wieczór lub jutro rano. ..
Jeźeli posiadasz adres IP zewnętrzny (rozumiem źe jesteś w sieci z dostępem do internetu) to nie ma problemu. Jeźeli natomiast nie posiadasz takowego adresu (jesteś połączony przez serwer z maskaradą) to leźysz. O programiku źadnym nie słyszałem.
W celu sprawdzenia jaki masz adres IP – najlepiej spytaj swojego administratora sieci
W celu sprawdzenia jaki masz adres IP – najlepiej spytaj swojego administratora sieci
Jeźeli posiadasz adres IP zewnętrzny (rozumiem źe jesteś w sieci z dostępem do internetu) to nie ma problemu. Jeźeli natomiast nie posiadasz takowego adresu (jesteś połączony przez serwer z maskaradą) to leźysz. O programiku źadnym nie słyszałem.
Strona 1 / 1