Zablokowany rejestr =|
Witam.
mam problem chyba z virusem =\r Przed sekundą się zarejestrowałem ale uźułem opcji "szukaj" i zadawalających wyników nie znalazłem :roll:
Wiec tak:
Szukałem jakiegos programu, wszedłem na stronke i otworzzylo sie 6 pop–uw no ok zamknęłem je i chodze dalej po necie. otwieram przegladarke w innym oknie i sie otwira jakas strona + 4 pop'upy.
Chce zmienic strone startowa w "Opcjach internetowych" ale patrze ze jest zablkowana :shock:
Z innego forum dowiedziałem sie ze mam pogrzebac w rejestrze wiec biore uruchom wpisuje regedit i taki z0nk : "Edycja rejestru została wyłączona przez administratora sieci" :shock:
zescanowałem dysk programem Ad–Aware 6
i problem ze stroną startową znikł
ale został jeszcze problem z rejestrem :(
Sprawdzilem konta uzytkowników – ja jestem administratorem. zescanowałem dysk programami:
* Ad–Aware
* Tweak Xp
* mks_vir (znalazł 3 virusy w tym 2 trojany – wykasowałem rejestr nadal sie nie otwiera)
* panda (virtualny...)
* System Mechanic 4
* Norton
Podczas scanowania Nortonem wyskakuje:
i jeszcze jakimś....
Rejestr nadal mam zablokowany, a format jest ostatnia zeczą jaką chcialbym zrobić.
Oczywiście wczesniej normalnie mogłem korzystać z rejestru.
Bardzo przepraszam jezeli taki topic juź był albo się jakoś wygłupiłem ;) bo jestem zielony w tych sprawach ;)
Please, help me!
mam problem chyba z virusem =\r Przed sekundą się zarejestrowałem ale uźułem opcji "szukaj" i zadawalających wyników nie znalazłem :roll:
Wiec tak:
Szukałem jakiegos programu, wszedłem na stronke i otworzzylo sie 6 pop–uw no ok zamknęłem je i chodze dalej po necie. otwieram przegladarke w innym oknie i sie otwira jakas strona + 4 pop'upy.
Chce zmienic strone startowa w "Opcjach internetowych" ale patrze ze jest zablkowana :shock:
Z innego forum dowiedziałem sie ze mam pogrzebac w rejestrze wiec biore uruchom wpisuje regedit i taki z0nk : "Edycja rejestru została wyłączona przez administratora sieci" :shock:
zescanowałem dysk programem Ad–Aware 6
i problem ze stroną startową znikł
ale został jeszcze problem z rejestrem :(
Sprawdzilem konta uzytkowników – ja jestem administratorem. zescanowałem dysk programami:
* Ad–Aware
* Tweak Xp
* mks_vir (znalazł 3 virusy w tym 2 trojany – wykasowałem rejestr nadal sie nie otwiera)
* panda (virtualny...)
* System Mechanic 4
* Norton
Podczas scanowania Nortonem wyskakuje:
i jeszcze jakimś....
Rejestr nadal mam zablokowany, a format jest ostatnia zeczą jaką chcialbym zrobić.
Oczywiście wczesniej normalnie mogłem korzystać z rejestru.
Bardzo przepraszam jezeli taki topic juź był albo się jakoś wygłupiłem ;) bo jestem zielony w tych sprawach ;)
Please, help me!
Odpowiedzi: 3
Mam rozwiazanie 8) sam niedawno sie z tym uporalem...
Zrobiłem tak:
:arrow: zassalem HijackThis (v1.98.2) z softpedia.com/public/scripts/downloadhero/10–17–69/;
:arrow: uruchomilem go i wybralem Scan;
:arrow: pokazala sie lista z ktorej wybralem interesujace mnie klucze (czyli strona startowa i zablokowane edytora rejestru);
:arrow: zatwierdzilem Fix checked.
Po tym bylo wszystko jest ok :D – Regedit dziala :!:
Zrobiłem tak:
:arrow: zassalem HijackThis (v1.98.2) z softpedia.com/public/scripts/downloadhero/10–17–69/;
:arrow: uruchomilem go i wybralem Scan;
:arrow: pokazala sie lista z ktorej wybralem interesujace mnie klucze (czyli strona startowa i zablokowane edytora rejestru);
:arrow: zatwierdzilem Fix checked.
Po tym bylo wszystko jest ok :D – Regedit dziala :!:
widze ze nie tylko ja mam taki problem
Mam ten sam problem :( i tez bym chcial wiedzie co moge zrobic w takiej sytuacji ????????????
Strona 1 / 1