zablokowac dostep do internetu

sprawa wyglada tak.
sa sobie dwa komputery (windows xp), udostepniam neta w obojetnie jaki sposob (ICS, IG, modem na kazdym stanowisku, ROUTER). na jednym komputerze mam dwa konta uzytkownikow: janek i krzys. janek to admin, krzys to zwykly uzytkownik. co zrobic zeby janek mial internet a krzys nie?
w polaczeniu dial–up jest na to prostu sposob. w szablonach administracyjnych trzeba zaznaczyc ptaszka przy: "Zabron podlaczania i rozlaczania polaczenia dostepu zdalnego" i powinno tak byc jak zakladalem na poczatku. co w przypadku routera/ICS/sprzetowej bramy?

Odpowiedzi: 3

A czy móglbys opisać troche bardziej szczegółowo gsdzie te szablony administracyjne

w uruchom wpisz: gpedit.msc i tam poszukaj szablonow administracyjnych.

tak se kombinuję, źe ustawiłbym mu połączenie za pomocą serwera proxy o wymyślonym adresie (nie istniejącym w sieci)

hmmm, no dobra, ale siec jest oparta na grupie roboczej (nie na domenach). jesli wstawie sobie wymyslony serwer proxy to przy Dial–Upie koles i tak sie polaczy i tylko bedzie mi impulsy nabijal.
chodzi o cos takiego, zeby w ogole nie mial mozliwosci polaczenia.
Szymon Grabiński
Dodano
13.09.2004 09:47:27
Szymon Grabiński:
... co zrobic zeby janek mial internet a krzys nie?...

rozumiem ze Krzys to łebski koleś i proste zmianki w ustawieniach sieci LAN połączenia internetowego potrafi zlokalizować ;)

tak se kombinuję, źe ustawiłbym mu połączenie za pomocą serwera proxy o wymyślonym adresie (nie istniejącym w sieci) i w szablonach administracyjnych zabroniłbym dostępu do właściwości połączenia LAN.
Corben
Dodano
12.09.2004 12:45:50
A czy móglbys opisać troche bardziej szczegółowo gsdzie te szablony administracyjne znalezc i co przestawic bo ja tez mam ten sam problem. Neta mam z kablówki.
bobsley22
Dodano
12.09.2004 10:32:57
Szymon Grabiński
Dodano:
08.08.2004 00:18:25
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1