Zabezpiecznie kompa !!! help pls
Mam pytanie jak najlepiej zabezpiczyc kompa przed hackerami ?? jakimi programami ?? byle nie Firewall !! bo po nim komp mi sie wali a po drugie nie lubie... go...
help pls
help pls
Odpowiedzi: 15
Uruchamia się szybka a podczas działania nie odczujesz źadnej róźnicy tak jakby wogóle go tam nie było.
Szybko uruchamia się?? Musze to wiedzieć, bo nie chce źeby mi komp. zwalniał?
Ja polecam ci zona, jest prosty w configu, i lamerów powstrzyma
A ten zonealarm polecacie ??
No raz moźe się zdarzyć, ale jak się to robi namiętnie to coś nie tak z programem lub systemem :)
Mialem nie dawno problem z programem do ochrony.
– musialem przez niego zrestartowac caly system wiec teraz troche sie boje ??
– musialem przez niego zrestartowac caly system wiec teraz troche sie boje ??
Jak masz duźo hackerów na tyku polecam router. Obrona droga, ale się opłaca. To jest ostateczna linia obrony razem z akcją kabel :) [/list]
to niestety musisz wybrac pomiedzy jednym (zintegr. z XP) firewallem , a normalnym programowym firrewallem typu zonealarm , Norton Personal Firewall – oba sa dobre i nie trzeba sie bawic w doglebna konfiguracje
Spoko a na druga linie obrony co polecacie ?? jakie programy ??
Pierwsza linia obrony, tak to ujmę :)
wlasnie chodzilo mi o to zabezpieczenie co napisal lezio – jest to klasyczny windowsowy (xp'kowy) firewall – moze nie tak "bezpieczny" jak zonealarm lub pokrewne firewalle , lecz dla hackera moze on stanowic duza przeszkode ,jezeli windows jest jeszcze odpowiednio zabezpieczony(chodzi o poprawki , lecz mam troche podzielone zdania na ich temat) , oraz SP1 ....
Ale B3ton pisal cos o jakim innym chyba zabezpieczniu ?? :roll:
To by
- o pytanie do B3tona, ale moge napisać gdzie. :)
A mianowicie:
panel sterowaniapołączenia siecioweprawym przyciskim na połączeniuz netem właściwościzaawansowanei tam jest pole do ticknięcia (trzeba je zaznaczyć) a potem przycisk ustawienia i tam trzba się pobawić troche :D
Tam juź rób co chcesz :)
a jak sie wlacza Firewall (post B3T0N) ??
Fajnie dzieki :)