Zabezpiecznie kompa !!! help pls
Mam pytanie jak najlepiej zabezpiczyc kompa przed hackerami ?? jakimi programami ?? byle nie Firewall !! bo po nim komp mi sie wali a po drugie nie lubie... go...
help pls
help pls
Odpowiedzi: 20
Beriam,ja ma zboczenie spy/awarowe,ale dzięki za pomocne słowa.
kurde 1 h szukalem , ale znalazlem :lol:
Tire jush nie musisz instalowac Kazaa... :lol:
źadnego spyware ani adware nie bedzie na twoim bezpiecznym kompie ... :D
http://dldepot.net:8080/downloads/mcafee71.html
Tire jush nie musisz instalowac Kazaa... :lol:
źadnego spyware ani adware nie bedzie na twoim bezpiecznym kompie ... :D
http://dldepot.net:8080/downloads/mcafee71.html
co do kazaa to prosze ... :wink:
http://mp3.wp.pl/p/programy/opis/346.html
oraz pliczek spolszczajacy ...
http://windows.online.pl/#box
a po podzieleniu instalki wyszło 39 plikow 1.2 mb , wiec robi sie niezły czad :lol:
http://mp3.wp.pl/p/programy/opis/346.html
oraz pliczek spolszczajacy ...
http://windows.online.pl/#box
a po podzieleniu instalki wyszło 39 plikow 1.2 mb , wiec robi sie niezły czad :lol:
Ano mój Norton ostro protestuje na ten temat.
Podziel w wyślij,kompresję.
Powiedz,jaką Kaze mam i skąd zainstalować?
Podziel w wyślij,kompresję.
Powiedz,jaką Kaze mam i skąd zainstalować?
sorry wodzu , ale moja skrzyna obsługuje tylko do 5Mb , wiec srednio to wyjdzie .... Moge to podzielic Windows Commanderem i przeslac Ci w czesciach .... :lol:
A z drugiej strony nie lepiej Ci zainstalowac Kazaa ??
A z drugiej strony nie lepiej Ci zainstalowac Kazaa ??
Beriam,co jest.Nie masz WinZip 8.1? Czy McAffe?
Daj kompresję max WinRar lub WinZip i podeślij:
tire@pf.pl
tire@pf.pl
43 MB.... :lol:
Nie mam Kazy.Moźesz mi dać pliki na pocztę e–mail?
Moj prog jest made in Kazaa :lol:
Jak wiele innych .... :wink:
Moj prog jest made in Kazaa :lol:
Podpowiedz,jak go zdobyć i tak,źeby pochodził.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Podpowiedz,jak go zdobyć i tak,źeby pochodził.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
McA Virus Scan+PF 7.01 – mam go sporo czasu i nigdy nie bylo rzadnych perturbacji z jedo powodu , powiem szczerze , ze nawet nie odczuwam , ze go mam :lol: , wczesniej przerabialem wiele anty i McA według mnie najlepiej sie sprawuje ....
jego plusami jest prosta konfiguracja(intuicyjna) , wiec nawet lamer sobie poradzi bez rzadnych wiekszych problemow :wink:
jego plusami jest prosta konfiguracja(intuicyjna) , wiec nawet lamer sobie poradzi bez rzadnych wiekszych problemow :wink:
Beriam wybrał znany antivir+firewall.Dodam tylko za EKSPERT–em Komputer Świat nr.1/2002 str.58 , źe McAffe PF 3.02 powodował częste zawieszanie się komputera.Jak jest z McA Virus Scan+PF 7.01?
Zasadą przy instalacji antywira,jest wyrzucenie istniejącego lub jego pozostałości.NOD32 z modułem AMON nie spowalnia kompa tak sobie.Koledzy mają na słabiutkich kompach NODA i chodzi OK.
Ja polecam Internet Security 2003 ,f–my Norton, lub wybór dowolny z http://www.antywirus.note.pl
Moim zdaniem najlepszy u nas, w RP, jest Mks_vir 2003.The best.I polski,nasz.I ceniony w Europie.
Kaspersky jest dobry,ale zawiesza........ 8)
Ja polecam Internet Security 2003 ,f–my Norton, lub wybór dowolny z http://www.antywirus.note.pl
Moim zdaniem najlepszy u nas, w RP, jest Mks_vir 2003.The best.I polski,nasz.I ceniony w Europie.
Kaspersky jest dobry,ale zawiesza........ 8)
co do zabezpieczenia kompa to polecam McAfee VirusScan Professional Edition wersja 7.01 ,po sciagnieciu aktualizacji , mamy mila niespodzianke w postaci zintegrowanego firewalla :wink: , musze przyznac , ze jestem bardzo zadowolony z tego duetu i nie narzekam – SPRAWUJE SIE REWELACYJNIE :!: A I WINDA SIE SZYBCIEJ ŁADUJE :twisted:
PROGRAMIK JEST MADE IN KAZAA :lol: :lol: :lol:
PROGRAMIK JEST MADE IN KAZAA :lol: :lol: :lol:
Witam
Dzieki tire za info na temat ZAP. Troche pomoglo;) Co do NOD32 to niedawno zainstalowalem sobie 25–dniową wersje tego programu i w tym programie jest cos takiego co sie nazywa AMON to jest jakis tam moduł skanujący, ktory siedzi w Biosie (lub cos takiego). Otoz jak zainstalowalem ten programik, komputer zaczal wolno chodzic, przegldarka wolno sie otwierała, w gruncie zeczy wiekszosc co uruchamialem, otwieralo sie z kilku sekundowym opoznieniem. Podejrzewam ze to jest wina tego wlasnie modułu AMON, ale moge sie mylic. NIestety przez takie dzialanie WINXP zmuszony bylem zrobic przywracanie systemu (swietna rzecz tak przy okazji). Problem zniknal (bo i ten progam zniknal) tak wiec teraz "jade" tylko na ZoneAlarm, wiec moze jakies rady co do jakiegos fajnego antyvira? A co mozecie powiedziec na temat programu Antyvir (logo to jest taki koles z parasolem:) ).
Dziękuje za uwage
Dzieki tire za info na temat ZAP. Troche pomoglo;) Co do NOD32 to niedawno zainstalowalem sobie 25–dniową wersje tego programu i w tym programie jest cos takiego co sie nazywa AMON to jest jakis tam moduł skanujący, ktory siedzi w Biosie (lub cos takiego). Otoz jak zainstalowalem ten programik, komputer zaczal wolno chodzic, przegldarka wolno sie otwierała, w gruncie zeczy wiekszosc co uruchamialem, otwieralo sie z kilku sekundowym opoznieniem. Podejrzewam ze to jest wina tego wlasnie modułu AMON, ale moge sie mylic. NIestety przez takie dzialanie WINXP zmuszony bylem zrobic przywracanie systemu (swietna rzecz tak przy okazji). Problem zniknal (bo i ten progam zniknal) tak wiec teraz "jade" tylko na ZoneAlarm, wiec moze jakies rady co do jakiegos fajnego antyvira? A co mozecie powiedziec na temat programu Antyvir (logo to jest taki koles z parasolem:) ).
Dziękuje za uwage
Witam. :lol:
W Program Control – zaznacz High,
W Automatic Lock – " On,
W E–mail Protection – " On.
W Custom:
Lock when screensaver activates – zaznacz,
Allow pass–lock programs to acces the Internet – jw.
W Advances – wszystko na High 8) :lol:
MKs Vir jest b.czuły na wrogie skrypty i makrowirusy.Jest dostosowany do strefy wschodnioeuropejskiej klasy wirusów i inn.Czy wiadomości są OK? Nie wiem.
Mks naleźy systematycznie aktualizować.Ja polecam jednak NOD32 z www.dagma.com który ma polski intf
i pełną ochronę poczty/inteligentną/.Nt.MKsVir w Onet.pl jest cz.wirusy i tam do MKS–u zadaj to pytanie.
Pozdrawiam.I tyle 8)
PS: www.antywirus.note.pl tu moźna teź zadać pytania wysokiej klasy fachowcowi od wszystkiego....
W Program Control – zaznacz High,
W Automatic Lock – " On,
W E–mail Protection – " On.
W Custom:
Lock when screensaver activates – zaznacz,
Allow pass–lock programs to acces the Internet – jw.
W Advances – wszystko na High 8) :lol:
MKs Vir jest b.czuły na wrogie skrypty i makrowirusy.Jest dostosowany do strefy wschodnioeuropejskiej klasy wirusów i inn.Czy wiadomości są OK? Nie wiem.
Mks naleźy systematycznie aktualizować.Ja polecam jednak NOD32 z www.dagma.com który ma polski intf
i pełną ochronę poczty/inteligentną/.Nt.MKsVir w Onet.pl jest cz.wirusy i tam do MKS–u zadaj to pytanie.
Pozdrawiam.I tyle 8)
PS: www.antywirus.note.pl tu moźna teź zadać pytania wysokiej klasy fachowcowi od wszystkiego....
No najlepiej to by sie przydala jakas polska nakladka, ale mysle ze sobie poradze :) Np opcje:
okienko firewall>main>i co tu poustaiwac w tych trusted i internet zone klikajac na Custom ? Albo na tej samej karcie w opcjach Advanced?
Rowniez mam taki problem ze jednoczesnie uzywam MKS_VIR2003, i jak dostaje e–mail z zalacznikiem w foramcie .*jpg albo *.doc ( e–maile pochodza od znanych mi osob, wiec to nie sa raczej wirusyw mks ustawilem by nic nie robil gdy przyjdzie taki e–mail, w ZAP nie ma w ogole na liscie (E–mail Protection>Attachments) wyzej wyminionych rozszerzen :(
Dziekuje za uwage
okienko firewall>main>i co tu poustaiwac w tych trusted i internet zone klikajac na Custom ? Albo na tej samej karcie w opcjach Advanced?
Rowniez mam taki problem ze jednoczesnie uzywam MKS_VIR2003, i jak dostaje e–mail z zalacznikiem w foramcie .*jpg albo *.doc ( e–maile pochodza od znanych mi osob, wiec to nie sa raczej wirusyw mks ustawilem by nic nie robil gdy przyjdzie taki e–mail, w ZAP nie ma w ogole na liscie (E–mail Protection>Attachments) wyzej wyminionych rozszerzen :(
Dziekuje za uwage