Zabezpieczenie przed wirusami.

Chciałbym się spytać (was uczciwych i kompetentnych ludzi) czy znacie jakieś dobre antywirusy,firewalle,programy do blokowania reklam popup, które uchronią mnie maksymalnie przed wirusami, hackerami, i tym wszystkim. ?? Jak tak to piszcie z gury dzięki :D

Odpowiedzi: 4

websterze , na temat antywirusów masz tu świeźą dyskusje o ile nie zajrzałeś jeszcze http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=16524
Co do firewall to polecić moźna darmowy Sygete, Outpost,Kerio lub Zone Alarm(polecam Outpost lub Kerio). Linki nie trudno znalezc do tych programów.
Na okienka pop–up dobrym programem jest EMS Free Surfer mk II , tu moźesz pobrać (takźe nakładke polską do niego) http://www.lomsel.com.pl/index.php?action=progfullview&fcid=2&category=Spolszczenia&type=T&progid=9
Anonymous
Dodano
04.06.2004 00:12:31
Seeker:
IMHO te zabiegi psu na budę się zdadzą, jeśli user tzw. będzie klikał gdzie popadnie, ściągał co mu się nawinie i w swym naiwnym zaufaniu do czegoś co się INTERNET zwie , będzie myślał źe te wszystkie wyźej wymienione programy załatwią wszystko

Jak nie, jak tak. Swego czasu na próbe dokonalem takiej operacji łaźenia "jak leci" – mniej więcej 30 minut. Z tym zastrzeźeniem, źe nawet niektóre komunikaty czytałem i się nad ich treścią zastanawiałem.
Rezultatem było ponad 200 wpisów w rejestrze pozostąłych juź po uźyciu czyscicieli róźnych autoramentów. Trochę mnie potem palce od naciskania F3 i delete bolały :)

Tak więc w pęłni podzielem Twoją opinię, źe uwagi i rozsadku w uźywaniu dobrodziejstw połączenia z siecią.
Rebe
Dodano
03.06.2004 20:12:38
IMHO te zabiegi psu na budę się zdadzą, jeśli user tzw. będzie klikał gdzie popadnie, ściągał co mu się nawinie i w swym naiwnym zaufaniu do czegoś co się INTERNET zwie , będzie myślał źe te wszystkie wyźej wymienione programy załatwią wszystko
Seeker
Dodano
03.06.2004 20:06:55
gusio odpowiedzi udzielił, ale moźe ona nie być do końca poprawna. Nie wiemy bowiem dla jakiego systemu :)
Rebe
Dodano
03.06.2004 19:37:18
Anonymous
Dodano:
03.06.2004 18:39:49
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1