za mało pamięci wirtualnej
czasem wyskakuje mi taki komunikat ze plik pamięci wirtualnej ma zbyt mały rozmiar i system musi go zwiększyć –co jest powodem takiego stanu rzeczy? czy mała ilość pamięci operacyjnej (128Mb) moźe miec na to wpływ?
cały czas się uczę heh :o
cały czas się uczę heh :o
Odpowiedzi: 10
Jak cie denerwują TE BALONIKI Z informacja o malej ilosci ramu to powyłaczaj niepotrzebne usługi np posłaniec czy styl LUna . Albo zwieksz plik wymiany czy pozwól na to by system go kontrolował. Ja przez rok maiłme 64mb ramu i jakos zyłem wiec wiem jak tego sie pozbyc.
rafikgd:jaka max. wartosc moge ustalić? czy jak ustawie zbyt duzo to beda z tego jakies problemy?
Co do maxymalnej wartości to jest nią miejsce na dysku :wink: a co do rozmiaru to kliknij TU
jaka max. wartosc moge ustalić? czy jak ustawie zbyt duzo to beda z tego jakies problemy?
Nie trzeba. Wystarczy pogrzebac w ustawieniach rozmiaru pamieci wirtualnej.rafikgd:no to trzeba zakupić jakąś kość
Ale swoja droga, to i tak masz malo tego RAMu.
Chodzi oto, czy ma podwójny kanał obsługi pamięci RAM – Twoja go nie ma.
Jak tam chcesz z tym kupnem całego kompa... :wink: Twoja kasa, Twój problem, hihihi
Jak tam chcesz z tym kupnem całego kompa... :wink: Twoja kasa, Twój problem, hihihi
dualna płyta o co chodzi? myślałem źe mam dualną bo obsługuje i SDRy i DDRy :D heh czyli i tak na tej płycie nie bede miał 333MHz nawet jesli obie kości takie będą....najlepiej wyrzucić troche kasy i zmienic kompa i po problemie :lol:
Kolega, patrząc w jego opis nie ma dualnej płyty... :mrgreen:
W takim razie potrzebuje np. pamięci Kingston 333MHz 256 lub 512 MB. Z jego procesorem bedą miały okrojona czestotliwosc, ale gdy kolega kiedys zmieni płyte i proca, to te pamieci będą pasowały jak ulał i nie będzie musiał kupowac nowych.
W takim razie potrzebuje np. pamięci Kingston 333MHz 256 lub 512 MB. Z jego procesorem bedą miały okrojona czestotliwosc, ale gdy kolega kiedys zmieni płyte i proca, to te pamieci będą pasowały jak ulał i nie będzie musiał kupowac nowych.
Tak.
Ale szybsza i tak będzie chodziła z wolniejszym taktowaniem.
Jeźeli masz dualną płytę to warto kupić dwie takie same kości np. ddr 400.
Róźnica ceny 333 i 400 jest minimalna.
Ale szybsza i tak będzie chodziła z wolniejszym taktowaniem.
Jeźeli masz dualną płytę to warto kupić dwie takie same kości np. ddr 400.
Róźnica ceny 333 i 400 jest minimalna.
no to trzeba zakupić jakąś kość –i w związku z tym nasuwa mi się pytanie czy nowsze pamięci o szybkościach 333MHz i szybsze bea współgrały z pamięciami wolniejszymi np.266MHz??
Tak.rafikgd:czy mała ilość pamięci operacyjnej (128Mb) moźe miec na to wpływ?
Strona 1 / 1