Za malo mocy na karte graficzna?
witam,
kupilem gigabyte gforce 6600gt na agp,
wszystko byloby dobrze, gdyby nie to, ze po starcie pojawia sie taki komunikat:
the nvidia system sentinel is reporting that the nvidia–powered graphics is not receiving sufficent power.
to protect your hardware from potential damgae or causing a potentnail system lockup, the graphics processor has lowered its performance to a level that allows continued safe operations.
i nie wiem co z tym zrobic. karta jest dobrze zamontowana, niemozliwe jest chyba, ze na plycie mam wbudowana karte graficzna, ktora zuzywa moc przeznaczona na gforce.
pomozcie, prosze,
pzdr
przemek
kupilem gigabyte gforce 6600gt na agp,
wszystko byloby dobrze, gdyby nie to, ze po starcie pojawia sie taki komunikat:
the nvidia system sentinel is reporting that the nvidia–powered graphics is not receiving sufficent power.
to protect your hardware from potential damgae or causing a potentnail system lockup, the graphics processor has lowered its performance to a level that allows continued safe operations.
i nie wiem co z tym zrobic. karta jest dobrze zamontowana, niemozliwe jest chyba, ze na plycie mam wbudowana karte graficzna, ktora zuzywa moc przeznaczona na gforce.
pomozcie, prosze,
pzdr
przemek
Odpowiedzi: 3
Yeah., dzieki Wam za odpowiedz.
Mam nowy, porzadny zasilacz. A kabelek tez nie byl podpiety. Tylko sie nie smiejcie, prosze.
Mam nowy, porzadny zasilacz. A kabelek tez nie byl podpiety. Tylko sie nie smiejcie, prosze.
A podłączyłeś dodatkowy kabelek zasilania? Bo takie komunikaty występują przy braku właśnie tego kabelka.
Zasilacz za słaby :) Domyślam się, źe to coś pokroju 300–400W noname?
Strona 1 / 1