za kazdym razem jak wlaczam winde sprawdza mi system plikow
prosze o pomoc nie wiem o co moze chodzic mam nowy dysk pod serial ata.problem pojawial sie juz wczensiej gdy stworzylem partycje pod partoition magic myslalem ze to to spowodowalo bledy i za kazdym razem sprawdzal po czasie nie moglem wejsc na zaden dysk i wreszcie caly dysk mi padl!!dysk byl nowy mial kilka dni teraz dostalem znow nowy dysk wczoraj zaisnbtalowalem windowsa xp i znow jest ten problem boje sie ze znow dysk nbedzie do niczego prosze o pomoc pilne!!!
Odpowiedzi: 16
No niestety znowu sprawdza dysk D: ,co prawda bez błedów ale sprawdza ,partycje chyba robilem PQ 7.0 moze wina starej wersji i dla czego dysk D: a nie np: C lub E dziwna sprawa.
przepialem zasilanie i o dziwo pomoglo jak narazie nie wysypuje mi zadnych bledow natomiast mocno mnie zastanawia ze jak komputer jest wylaczony i ups takze obudowa "kopie" nie dzieje sie tak gdy komputer jest wlaczony ma ktos pojecie jaka moze byc tego przyczyna?
michalf84:widze kupe bezsensownych odpowiedzi zero podpowiedzi dzieki za odpowiedz ale jak juz pisalem i kolega proces ktory poradziles zeby uruchomil sie przystarcie systemu sam sie odpala i w tym wlasnie jest problem co mu nie pasuje....
Moze jednak skusisz sie na sprobowanie
chkdsk skonczy robote i pewnie jak w przypadku uriego da sobie spokoj
EL NINO:Uruchom komputer z plyty XP, wejdz do konsoli odzyskiwania i uruchom:uri:zawsze po restarcie sprawdza partycje D:
chkdsk d: /r
lub z uruchomionego systemu, z Uruchom:
chkdsk d: /f
A wiec z konsolo odzyskiwania zrobilem /R i P ,na razie ok drugie odpalenie systemu i ok ,zobaczymy co bedzie dalej :) na razie dzieki za info ,pozdrawiam
widze kupe bezsensownych odpowiedzi zero podpowiedzi dzieki za odpowiedz ale jak juz pisalem i kolega proces ktory poradziles zeby uruchomil sie przystarcie systemu sam sie odpala i w tym wlasnie jest problem co mu nie pasuje....
Uruchom komputer z plyty XP, wejdz do konsoli odzyskiwania i uruchom:uri:zawsze po restarcie sprawdza partycje D:
chkdsk d: /r
lub z uruchomionego systemu, z Uruchom:
chkdsk d: /f
Mam to samo dysk WD120GB–SATA ,mam 3 partycje zawsze po restarcie sprawdza partycje D: ,Mobo Epox 8krai (bios najnowszy),stery orginalne od mobo nie ładuje innych bo komp nie odpali juz tak mialem i Blu–screan ,mimo to ze sprawdza komp chodzi ok nie ma problemu , dziwna sprawa z tyn skanowaniem .Dysk na 100% sprawny sprawdzalem wszelakiego typu programami i ze strony producenta tez zero badów .
kontroler raid sterowniki wgrane z cd od plyty glownej
kontroler raid sterowniki wgrane z cd od plyty glownej
michalf84:taka opcja nie wchodzi w gre poniewaz mam nowy dysk system dazylem zainbstalowac wczoraj i blad sie powatzrza jak wczensiej to mialo miejsce ....
W takim razie Twoj post naleźy chyba opatrzyć komentarzem : "Dziekujemy" za informacje" i na tym skończyć temat.
Jaki kontroler ?
Jakie sterowniki od niego ?
Parametry pracy sprzetu podniesione?
Taśma sygnalowa SATA sprawdzona?
Itd.,itp.
Ale czym partycjonowałes ten dysk ??
Jesli nie systemowym narzedziem na plycie to zrob to, a system postaw na NTFS'ie
Jesli nie systemowym narzedziem na plycie to zrob to, a system postaw na NTFS'ie
taka opcja nie wchodzi w gre poniewaz mam nowy dysk system dazylem zainbstalowac wczoraj i blad sie powatzrza jak wczensiej to mialo miejsce ....
Uźyj partycjonera wbudowanego w instalator Win XP,sformatuj na NTFS i zobacz czy błąd pojawi się znowu.
Po co PM skoro istnieje wbudowane bardzo skuteczne narzędzie ?
Po co PM skoro istnieje wbudowane bardzo skuteczne narzędzie ?
aha co do spraawdzania dalem mu dokonczyc jest tylko jedna partycja C kontroler dziala a sterowniki musialem dogrywac z dyskietki co zgralem je z plyty od plyty glownej zeby poszla mi wogole instalacja windowsa
aktualnie mam npowy dysk tylko on jest podlaczony kieszenie sa poodpinane a oprocz dysku nie dosyalem nic zadnego oprogramowania...
Ten nowy tez SATA ?? Jaki ??
Instalowałes sterownik, kontroler działa ok, sprawdzałes HDD narzedziami od producenta ??
Dales dokonczyć sprawdzanie, Chkdsk /f /r
Instalowałes sterownik, kontroler działa ok, sprawdzałes HDD narzedziami od producenta ??
Dales dokonczyć sprawdzanie, Chkdsk /f /r
Strona 1 / 1