za co odpowiedzialny jest proces?

po wciśnięciu ctrl+alt+delete w drzewie procesów jest wiele takich które podejrzanie wyglądaja myślę ze uźywają ich jakies niechciane przeze mnie programy obciąza to niepotrzebnie pamięć. jak mogę sprawdzić za co odpowiedzialny jest dany proces ew. do jakiego programu jest przyporządkowany?

Odpowiedzi: 7

No tego chyba nie warto wyłączać http://www.liutilities.com/products/wintaskspro/processlibrary/csrss/
Description: The Windows Client Server Runtime Subsystem handles Windows and Graphics Functions for all Subsystems
SLAY3R
Dodano
09.12.2003 13:19:33
co niepotrzebne juz wywaliłem interesuje mnie jeszcze co to jest: Csrss.exe ?
rafikgd
Dodano
09.12.2003 13:15:06
A ja polecam prosty programik AIDA32, nie dośc źe podaje dokładny opis wszystkich podzespołów w kompie to ma równieź zakładke ^procesy^ która pokazuje czy dany proces jest właczony w ^usługach^ czy przez uźytkownika, oraz opis tego procesu :)
MS
Dodano
08.12.2003 12:31:16
rafikgd:
po wciśnięciu ctrl+alt+delete w drzewie procesów jest wiele takich które podejrzanie wyglądaja myślę ze uźywają ich jakies niechciane przeze mnie programy obciąza to niepotrzebnie pamięć. jak mogę sprawdzić za co odpowiedzialny jest dany proces ew. do jakiego programu jest przyporządkowany?

Moze to http://www.sysinternals.com/ntw2k/freeware/procexp.shtml
pokazuje jakie pliki sa uzywane przez proces
wins
Dodano
08.12.2003 03:45:57
Własnie... Jak nie googlarka, to zacytuj nazwy tych, które o coś złego podejrzewasz, a my Ci powiemy, czy Twoje obawy są słuszne.

Poza tym w tej sprawie pomoźe równieź ta wyszukiwarka
Pawek
Dodano
07.12.2003 11:24:01
Własnie... Jak nie googlarka, to zacytuj nazwy tych, które o coś złego podejrzewasz, a my Ci powiemy, czy Twoje obawy są słuszne.

Poza tym w tej sprawie pomoźe równieź ta wyszukiwarka
Pawek
Dodano
07.12.2003 11:24:01
Moim ulubionym sposobem jest Googlarka,serio :D .
Po wpisaniu nazwy procesu mam dokładnie opisane co i jak.
Jeźeli z czymś będziesz miał problem,zrób print screena,i daj na forum.
MarcinX
Dodano
07.12.2003 10:09:54
rafikgd
Dodano:
07.12.2003 03:37:05
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1