z xp na 98
witam! mam pytanie. mam zainstalowany Windows xp, jak moge przejsc na windowsa 98? problem tkwi w sformatowaniu partycji na której znajduje sie xp bo późniejsze zainstalowanie 98 to juz chyba prosta sprawa. Z góry dziękuję.
Odpowiedzi: 5
:oops: faktycznie da się.
Wystarczy.
Jeźeli windows XP ma partycję NTFS to dyskietka win98
nie wystarczy.
nie wystarczy.
To bardzo proste. Potrzebna ci tylko dyskietka startowa windowsa 98 albo windowsa me (w windowsie me wystarczy tylko płyta poniewaź windows me ma wbudowaną dyskietkę startową)I dzięki dyskietki startowej z wiersza polecenia sformatować partycję na której znajduje się win xp( oczywiście w dosie).
Musisz pamiętac źe przedtym musisz ustawic w biosie który dysk ma być pierwszy uruchamiany wybierasz dyskietkę lub cdrom. Resztę juź chyba wiesz.
Musisz pamiętac źe przedtym musisz ustawic w biosie który dysk ma być pierwszy uruchamiany wybierasz dyskietkę lub cdrom. Resztę juź chyba wiesz.
Jeśli chcesz sfotmatować partycję to info które potrzebujesz są zawarte w archiwum forum, wystarczy się wysilić i poszukać.
Gdybyś nie mógł znaleść wpisz w wyszukiwarkę Format i w szukaj podaj mnie jako autora postu.
Gdybyś nie mógł znaleść wpisz w wyszukiwarkę Format i w szukaj podaj mnie jako autora postu.
Strona 1 / 1