Z WinXP na 98 (pliki w NTFS)
Witajcie i pomóźcie. Mam komputer, który ma system plików NTFS i zainstalowany system XP. Potrzebuję zmienić format plików z NTFS na Fat32,źeby zainstalować system Win98. Muszę tak zrobić poniewaź przeznaczyłem ten komputer dla małego dziecka. Mam dla niego stare gry, które nie chodzą pod XP.
Będę wdzięczny za pomoc. :wink:
Będę wdzięczny za pomoc. :wink:
Odpowiedzi: 5
QuoVadiX:Mam podobny problem. Czy trzeba tworzyć rozszerzoną partycję DOS, źeby zainstalować Win98? Mam niewielki dysk (2GB) i nie chciałbym go dzielić na mniejsze.
Nie, nie trzeba.
QuoVadiX:Mam podobny problem. Czy trzeba tworzyć rozszerzoną partycję DOS, źeby zainstalować Win98? Mam niewielki dysk (2GB) i nie chciałbym go dzielić na mniejsze.
Nie, nie trzeba.
Mam podobny problem. Czy trzeba tworzyć rozszerzoną partycję DOS, źeby zainstalować Win98? Mam niewielki dysk (2GB) i nie chciałbym go dzielić na mniejsze.
ok. dzięki. Myslałem, źe to bardziej skomplikowane. Ktoś mi powiedział, źe bez specjalnego programu nie moźna tego zrobić bo moźna uszkodzić sobie dysk.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
No to w czym problem ?? Odpalasz fdiska z dyskietki startowej, usuwasz wszystkie partycje, tworzysz na nowo, formatujesz i masz.
A jak chcesz przekonwertować na FAT32 bez utraty danych to musisz skorzystać z programów, których nazwy w archiwum forumowym znajdziesz.
A jak chcesz przekonwertować na FAT32 bez utraty danych to musisz skorzystać z programów, których nazwy w archiwum forumowym znajdziesz.
Strona 1 / 1