Z Archiwum X

Jak to moźliwe ???

Formatuje dysk na na ktorym jest win2000 instaluję winXpPro i co? W KOSZU MAM SMIECI Z WIN2000

Ciekawa sprawa.

Odpowiedzi: 5

Muszę przyznać, źe moja wiedza tak daleko w tym temacie nie sięga i ja Ci w tym "problemie" nie pomogę, aligatorze :oops:
Tylko zapodam jedno pytanko. Jak robisz odwrotnie, to teź pliki usunięte są widoczne na drugim systemie w koszu :?:

Mój poprzedni post był bardziej skierowany do pierwszego w tym topicu. Po prostu na kaźdej partycji lokuje się folder Recycler i jak formatujemy partycję systemową a mamy np. jeszcze drugą (D: ) to wszystko co jest na tej partycji (czyli takźe w folderze Recycler) pozostaje niezmienione. Jak zainstalujemy na nowo system, to ten nowy przejmie kontrolę nad Recyclerem z dysku D: i jeźeli były na nim śmieci wcześniej to teraz teź będą.

POZDRAWIAM, Pawek.
Pawek
Dodano
27.02.2004 19:29:43
Ja to rozumiem mniej wiecej tak:
Instalujac Windowsa tworzy on katalog RECYCLED na kazdej z partycji, ktory jest wlasnie koszem. Kazdy kolejny instalowany Windows rowniez chce tworzyc ten katalog, ale skoro znajduja sie on juz na dysku to po prostu z niego korzysta. Wiec wrzucajac cos do kosza w Windowsie A, zostaje to umieszczone w katalogu Recycled ktory jest rowniez koszem w Windowsie B, a zatem pod Windowsem B beda widoczne te smieci z Windowsa A. Troszke zagmatwalem ale chyba rozumiecie :) W sumie dziala to na takiej samej zasadzie jak zwykly katalog – pod kazdym Widnowsem ma ta sama zawartosc, ale zmieniajac ja zmiany widoczne sa pod kazdym systemem.

Pozdrawiam :)
dexter
Dodano
27.02.2004 01:31:23
Sorry Pawek, ale nic nie zakapowałem z tego co napisałeś :shock:
Moźe trochę źle zapodałem info lub mało dokładnie. Zatem się poprawiam.
Mam na dysku dwa razy XP, przy czym nie jest to robione klasycznie, tzn. jeden system na "C" a drugi na "D" i gdzie z jednego systemu widać pliki drugiego. Ja uźywam do tego programu Partition Magic i dodatku BootMagic jako boot. W PM jest taka funkcja jak partycja ukryta i partycja aktywna. Moja np. jest ustawiona jako aktywna, ale moźna i odwrotnie. Oba są dla wyjaśnienia, dzięki PM instalowane na partycji "C". Gdy mam włączony swój system to drugiego całkowicie nie widać. Reszta dysków jest wspólna, tj. D, E i F. Ja mam kosz, jak juź napisałem wyłączony. Tu jest jednak problem bo gdy wchodzę na drugi system lub uźywa go inna osoba i usuwa pliki to lądują one takźe w moim koszu. Dlaczego tak jest, właśnie nie wiem i z Twojego postu teź za bardzo się nie dowiedziałem.
Moźe ktoś wie czy coś z tym moźna zrobić ? A moźe tak ma być ? :wink:

Update: TAk w sumie to mnie to nie boli i raz na jakiś czas mogę sobie kosza oczyścić, ale jak ktoś podjął temacik to się dopisałem...
aligator
Dodano
27.02.2004 00:28:51
Jeźeli formatujecie tylko jedną partycję, to śmieci na drugiej zostają. Instalując nowego Windowsa, tenźe "podpina się" pod Kosz starego i dlatego macie taką sytuację. Nic niezwykłego. Ja bym się zdziwił gdyby po formacie wszystkich partycji były śmieci.

Pamiętajcie, źe kosz się instaluje na kaźdej partycji...
Pawek
Dodano
26.02.2004 21:30:51
Ano ciekawa. Teź bym chciał wiedzieć dlaczego tak jest. Mam dwa razy XP na dysku, jedna partycja ukryta, druga aktywna. Ja mam kosz wyłączony ale śmieci z drugiego systemu i tak znajdują się w moim koszu ??
aligator
Dodano
26.02.2004 21:06:04
Anonymous
Dodano:
26.02.2004 18:31:42
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1