z 1,7GHz na 1,1
Problem jest nastepujący:
Procesor 1,7GHz od paru dni stał sie procesorem 1,1GHz – wyswietla tak przy starcie kompa, ale i wydajność tez jest duzo nizsza...
W biosie ani przy plycie głownej nic nie bylo mieszane.
Typu procesora ani plyty gl. nie znam bo kumpel tylko tyle zdazyl mi powiedziec...
W biosie ani przy plycie głownej nic nie bylo mieszane.
Typu procesora ani plyty gl. nie znam bo kumpel tylko tyle zdazyl mi powiedziec...
czasami sie tez tak zdarza ze bios zmienia sam czestotliowsc procka – np gdy go bedziemy chceli za bardzo go podkrecic – wtedy po restarcie bios odpala sie w "safe mode". Wystarczy wtedy ustawic normalna czestotliwosc zegara i wszytsko dziala :)
No to ja milem tak samo u kumpla jak mu kompa poprawialem identyczny przypadek tylko ze tam robilem restart biosu i nie to ustaiwenie wziolem bo byly do wyboru 3 :min., max., i srednie tlumaczac to na polski i ja wcislem srednie a jak puzniej wziolem max. to bios normalnie wykryl 1,7.
Jest to moźliwe.Na skutek jakiegoś przepięcia mógł się przestawić mnoźnik. Sprawdx ustawienia w BIOS.
Strona 1 / 1