y zbyt wysoka temperatura procesora?
Witam, mam pytanie o dziwną sprawę, mam laptopa HP z prockiem T2500 2Ghz i wszytsko działa bez problemów, nie wyłącza się, ale wskazania programów typu everest albo speedfan wskazują bardzo wyoką temperaturę ok 50 - 55 stopni, robiłem przy okazji format, ale oczywiście sytuacja się nie zmieniła. czy to normalne w laptopach, czy martiwć sie tym.nie szczerze to nie sprawdziłem tego przy zakupie ok rok temu, więc nie wiem czy tak było czy zaczęło sie dziać. od pewnego czasu jedynie wiatrak zaczął dość głośno chodzić. proszę o sugestie. pozdrawiam
Odpowiedzi: 7
Uspokoiłeś mnie. Dzięki
Też jest to normalne.
Meska rzecz:)) rozebralem..(prawie bezbolesnie, niestety - prawie) , ale przestalo huczec i temp procka spadla, ale chcialem spytac o jeszcze jedno, najwyzsza temp teraz to od procesora graficznego, przy malym obciazeniu nadal jest ok 52-60 stopni, czy to tez jest normalne?
Temperatury są w normie.
Jeżeli notebook jest jeszcze na gwarancji to nie rozbieraj go w żadnym wypadku. Nawet przy odrobinie doświadczenia jest możliwość urwania jakiegoś zaczepu.
Czyli mówicie że to normalna temperatura pracy tego procka, czy że w ostateczności tak może chodzić? co do rozbieania to w ostateczności chciałbym to zrobić bo ściągnałem instrukcje rozebrania tego lapka i żeby dostać sie do wiatraka muszę rozebrać calego, a nie chce czegoś sknocić
wiatrak pewnie troszku się zakurzył.
ja raz miałem około 60 stopni na czujniku.
Wymiana chłodzenia w laptopie może być troszku kosztowniejsza niż w z wyklym kompie,
Tak jak bobi mówi możesz spróbować przeczyścić,
ja póki co swojego jeszcze nie otwierałem :P
Taka temperatura jest na prawdę w porządku. Intele wytrzymują więcej. Do końca jednak nie ufałbym programowym termometrom. Niby pobierają dane z czujnika, ale jednak co miernik to miernik.
Profilaktycznie przeczyść układ chłodzenia skoro masz wątpliwości. Wiatrak słychać bo być może łożyska sie wyrobiły.
Strona 1 / 1