xp+vista, format xp=>nie odpalajaca sie vista (brak ntldr)
Odpowiedzi: 3
-
[quote=Anathema]Przywróć bootloader na nowo, odpowiedź w przyklejonym FAQ.[/quote] Zrobilem tak jak w FAQ, tzn wczesniej skasowalem ta 2ga viste co ja instalowalem zeby w ogole odpalic jakiegos win'a(format dysku) i odpalilem command z plytki visty zrobilem tak jak w opisie faq ale dalej przy starcie nie wykrywal w ogole chyba zadnej mozliwosci zabootowania tego windowsa bo pojawialo sie tylko by wlozyc dyskietke. Wiec ponownie nagralem na sformatowana partycje 2ga viste i po jej instalacji nagle pojawilo sie boot menu przy starcie z opcjami: -windows vista -windows vista (odzyskano) -wczesniejsza wersja windows. No wiec szybko odpalilem 2 czyli ta odzyskana o ktora od poczatku mi chodzi z tamtad jakims programem wybralem domyslnie by to ona sie wlaczala przy starcie, ukrywajac calkiem pozostale opcje. Ale teraz mam pytanie czy jest jakas mozliwosc bezpiecznego sformatowania tego dysku D z 2ga vista bo po co ja mam miec skoro i tak nigdy jej nie uzyje. Chodzi mi o to zeby pozniej znow nie bylo problemu z odpaleniem tej starej visty tak jak to bylo po skasowaniu xp z tego dysku...