XP zawiesza sie przy przewijaniu stron
Witam
Komp to laptop Medion MD9580A (PIII 1000MHz, 256Mb RAMu, S3 8MB). Czasami system calkowicie sie powiesi przy przewijaniu stron internetowych. Na poczatku myslalem, ze to wina Explorera, ale zainstalowalem Firefoxa i niestety sytuacja sie powtarza :( Probowalem roznych sterownikow do karty graficznej jak i do touchpada, ale to nic nie pomaga. Samego laptopa mam ok roku i z tego co pamietam na poczatku nie bylo takich "kwiatkow". Niestety nie jestem w stanie stwierdzic w ktorym momencie zaczelo sie cos takiego dziac...
System ma SP2 i wszystkie uaktualnienia. Brakuje mi juz pomyslow co moge jeszcze sprawdzic...
Pozdrawiam
Miedzio
Komp to laptop Medion MD9580A (PIII 1000MHz, 256Mb RAMu, S3 8MB). Czasami system calkowicie sie powiesi przy przewijaniu stron internetowych. Na poczatku myslalem, ze to wina Explorera, ale zainstalowalem Firefoxa i niestety sytuacja sie powtarza :( Probowalem roznych sterownikow do karty graficznej jak i do touchpada, ale to nic nie pomaga. Samego laptopa mam ok roku i z tego co pamietam na poczatku nie bylo takich "kwiatkow". Niestety nie jestem w stanie stwierdzic w ktorym momencie zaczelo sie cos takiego dziac...
System ma SP2 i wszystkie uaktualnienia. Brakuje mi juz pomyslow co moge jeszcze sprawdzic...
Pozdrawiam
Miedzio
Odpowiedzi: 5
Po dalszych testach zauwazylem, ze system zawiesza sie nie tylko przy przewijaniu stron, ale ogolnie dosc czesto w momencie uzywania urzadzenia wskazujacego (TouchPada). System nigdy nie zawisl podczas np pisania tekstu (poslugiwania sie sama klawiatura) ogladania filmow czy sluchaniu muzyki. Probowalem kilku roznych sterownikow do TouchPada, ale nie dalo to spodziewanego rezultatu:( Na razie podlaczylem myszke i calkowicie wylaczylem TouchPada w Biosie, zobaczymy czy teraz tez bedzie mial sklonnosci do zawieszania sie, jesli nie to musi to byc wina urzadzenia sterujacego, ale co to moze byc...
Ze wzgledu na "wydajnosc" tam mam wszystko odznaczone...
start panel sterowania wydajnosc i konserwacja dostosuj efekty wizualne odznacz "stosuj gladkie przewijanie pol list" cos w ty rodzaju.
Probowalem roznych sterow do karty graficznej, od najnowszych do najstarszych. Na kazdym tak samo. Probowalem inne stery do touchpada i nawet bez tych sterow, ale tez bez rezultatow. Mam wrazenie, ze nie da sie nic z tym zrobic, moze kiedys jakis przypadek...
a moźe to karta graficzna ? masz najnowsze sterowniki ?
Strona 1 / 1