XP zajmuje mi 3Gb co zrobic zeby bylo mniej. ?? pomocy
Mój windows zajmuje 2,9Gb jak zmniejszyc rozmiar bo podobno do prawidłowego działania windows XP potrzebuje 1,4Gb. dajcie jakies programy labo cos z gory dziekuje :?
Odpowiedzi: 10
Ja mam takie zapytanie, przywracałam system do wcześniejszego dzionka i pokazał mi sie folder LastGood z dwójką w nawiasie LastGood(2), ale słyszałam źe moźna usunąć z nazwy tą dwujkę wiec usunełam, po jakimś czasie chciałam sprawdzić i patrze a tego folderu nie ma LastGood czy on się na nowo tworzy? Czekam na info!
dzieki za pomoc! juz ma m poniez 2GB :D:D dzieki papa
zobacz to http://hslab.pl/index.php?module=subjects&func=viewpage&pageid=2
u mnie tak samo windows zźerał tyle miejsca i powodem było "przywracanie systemu", więc jeźeli z tego nie korzystasz to wyłącz
no to lipa bo lastgood sporo zajmuje
a resources zajmowalo u mnie ok 300mb (bo uzywam StyleXP, a on wszystko rozpakowywuje tam)
a resources zajmowalo u mnie ok 300mb (bo uzywam StyleXP, a on wszystko rozpakowywuje tam)
Wpsać w google XP Lite.
w lastgood i tak kaźdorazowo bedą tworzone pliki.
s–pack i wszystkie "kolorowo" oznaczone pliki zainstalowanych poprawego – katalog windows – moźna wywalić – tylko potem zbedne wpisy z dodaj/usun programy trzeba usunąc.
resources – leźy jaka luna – teź nie iwem po co, bo nie uzywam, tak jak w te zmiany tematów się nie bawię – tej luny jest raptem 5MB.
W ogole to co do roamiaru – w OT był jakiś topic , w którym opisywano ile komu windows na dysku zajmuje – moźesz się tam 'przejść' i poczytać.
s–pack i wszystkie "kolorowo" oznaczone pliki zainstalowanych poprawego – katalog windows – moźna wywalić – tylko potem zbedne wpisy z dodaj/usun programy trzeba usunąc.
resources – leźy jaka luna – teź nie iwem po co, bo nie uzywam, tak jak w te zmiany tematów się nie bawię – tej luny jest raptem 5MB.
W ogole to co do roamiaru – w OT był jakiś topic , w którym opisywano ile komu windows na dysku zajmuje – moźesz się tam 'przejść' i poczytać.
ja szczerze przyznam się źe zastosowałem wasze poray i z 2,7 mam 2,2 GB :/
i mam jeszcze pytania i przy okazji będzie moźna coś dodać, katalogi:
WINDOWSlastgood = potrzebny w działaniu komputera, czy nie ?
WINDOWSservicepackfiles = po zainstalowaniu SP moźna skasować, czy musi byćcały czas ?
WINDOWS esources = dodam, źe Ci co uźywają StyleXP to ten katalog bardzo się rozrasta, polecam czyszczenie
i mam jeszcze pytania i przy okazji będzie moźna coś dodać, katalogi:
WINDOWSlastgood = potrzebny w działaniu komputera, czy nie ?
WINDOWSservicepackfiles = po zainstalowaniu SP moźna skasować, czy musi byćcały czas ?
WINDOWS esources = dodam, źe Ci co uźywają StyleXP to ten katalog bardzo się rozrasta, polecam czyszczenie
Na początek przyklejony topic w tym dziale http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=7943
A potem u góry wciśnij szukaj a znajdziesz kilka topiców z odchudzaniem windowsa.
A potem u góry wciśnij szukaj a znajdziesz kilka topiców z odchudzaniem windowsa.
Katalog windows zajmuje Ci tyle ile podałeś ?
Coś mi się nie chce wierzyć. Chyba, źe w nim dokonujesz instalacji programów.
Co do odchudzania to na forum znajdziesz informacje dotyczące hibernacji, pamięci wirtualnej, zawartości System Volume Information oraz parę uwag natury bardziej szczegółowej.
Poszukaj pod haśłami "odchudzanie", "tuning".
Coś mi się nie chce wierzyć. Chyba, źe w nim dokonujesz instalacji programów.
Co do odchudzania to na forum znajdziesz informacje dotyczące hibernacji, pamięci wirtualnej, zawartości System Volume Information oraz parę uwag natury bardziej szczegółowej.
Poszukaj pod haśłami "odchudzanie", "tuning".
Strona 1 / 1