[XP] Wstrzymywanie pobierania.

Objawy:
1. Ściągam jakiś pliczek, ale nie ściąga się 100% tylko zawiesza sie w połowie.
2. niektóre pliczki udaje sie pobrać np 20mb – MKS pobrałem bez problemu, ale juź np. 1,37mb juz nie

Powód:
1. Pojawiło sie to po tym jak uruchomiłem plik GGHack. Naszczęście miałem Avasta 4.7 Home Edition i Adware SE Professional i udało mi sie tego trojana powstrzymać.

Skanowałem kompa juź: MKS Vir 2005, Kasperskim, Avastem 4.7, Adware SE Pro. Ccleaner – Wszystko co wykryły to usunołem, a troche tego było. Lecz problem nadal się pojawial.

Cele: Co zrobić aby przywrócić komp do dawnej świetności. Najlepiej bez formatu.

Wystepuje to na IE, FireFoxie, nawet w akceleratorach typu Flash Get no i w updaterach gier, np w KAL Online.

Odpowiedzi: 5

Przeskanuj kompa jeszcze Ewido anti–malware po update
i daj loga z HijacksThis
securite
Dodano
02.05.2006 13:18:16
Pojawił sie kolejny błąd, I kiedy jest w trakcie ładowania strony to wyłancza sie i pojawia się okienko do ściągania. Np gdy wchodze na google to pojawia się okiengo ściągania z plikiem index.html I tak z inymi.
MysticTroloq
Dodano
02.05.2006 12:49:21
Przywracania i HiJacka juź próbowałem i kloc, spróbuje resztą.

Reszta teź nic nie pomogła.

Zrobiłem Formata i podczas instalacji wyszkoczyło źe nie moźe skopiować tego pliku: mshtml.dll a pobieraniue wiesza się nadal.

Próbowałem ręcznie skopiować go do system32 ale podczas kopiowania tworzy sie drugi plik mshtml który nie ma źadnego rozszeźenia. A w cmd podczas wpisywania komendy: regsvr32 mshtml.dll wyskakuje komunikat: "mshtml.dll nie jest plikiem wykonywalnym i dla tego typu pliku nie jest zarejestrowany źaden pomocnik"
MysticTroloq
Dodano
30.04.2006 22:04:16
Najprosciej byloby uzyc przywracania systemu. Jesli jednak masz wylaczone, co byloby wielkim bledem, zacznij, jak sugeruje securite, od HiJacka, poprzez LSP–fix http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=35349 i moze nawet winsockfix.exe sciagniety z netu.
EL NINO
Dodano
30.04.2006 18:10:30
na początek http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=37513
securite
Dodano
30.04.2006 17:35:15
MysticTroloq
Dodano:
30.04.2006 16:43:46
Komentarzy:
5