XP To Shit
mam xp od okolo roku a dokladniej plytke i instaluje windowsa xp prof... kilka razy w miesiacu ten system jak chodzi to jest w porzadku ladny czytelny i stabilny ale jak sie zepsuje z niewiadomych przyczyn kasuje jakies pliki systemowe i niemozna go puzniej uruchomic nawet niemozna go PRZEINSTALOWAC LUB NAPRAWIC po jak wczytuje tego instalatora to stwierdza ze niemoze odczytac jakiegos tam pliku i kontynuacja ladowania instalatora jest niemozliwa i pozostaje format c a wzsystkie dane z dysku systemowego szlak trafia i to ma byc system ?? w win 98 i me nigdy nibylo ze niemozna przeinstalowac a najgorsze ze xp kasuje jakies pliki po zamknieciu normalnie i stabilnie dzialajacego systemu bez zadnej przyczyny i moze to zrobic podczas dowolnego zamkniecia systemu (nieznacie dnia ani godziny :) )
Odpowiedzi: 20
XP jest super,98SE ostatnio instalowałem klientowi–masakra.Pozdrawiam. :wink:
GTA 2 jest skonfigurowane pod kontem windy xp. Tzn nowa jego wersja. Byłem w sklepie i w seri Extra Klasyka zobaczyłem i przweczytałem z tyłu opakowania źe ta wersja jest kompatybilna z windows xp. Kosztuje 20 zł. Narazie ni emam kasy ale jeźeli naprawdę nikt mi nie pomoźe, to sobie ją jakoś kupie. (musze okombinować jak kase skołować) :D
GTA 2 jest skonfigurwoane pod kontem windy xp. Byłem w sklepie i w seri Extra Klasyka zobaczyłem i przweczytałem z tyłu opakowania źe ta wersja jest kompatybilna z windows xp. Kosztuje 20 zł. Narazie ni emam kasy ale jeźeli naprawdę nikt mi nie pomoźe, to sobie ją jakoś kupie. (musze okombinować jak kase skołować) :D
Niestety,GTA2 pod WinXP nie chodzi.Jest znany problem ze sterownikami.A producent GTA2 ma to w d...e.Co do NSW to wersja 2003 jest kompatybilna z WinXP.
Jeśli chodzi o Klez.I, to w "Programy" dałem ogłoszenie,źe kaźdemu wyślę program TrojanRemover 5.0.1 z crackiem,bo to nasza wspólna sprawa,czystość systemu.Zgłosiło się raptem 5 osób....
Bezkonkurencyjny do XP jest The Cleaner 3.5 BUILD 3517[antytrojan],całkowicie integrujący się z systemem,bez kolizji.Tauscan 1.6 natomiast[firmy Outpost]choć piszą źe do XP,to mocno spowalnia i daje błędne komunikaty.W czerwcu ma być zmodernizowany.
Pozdrawiam.
Jeśli chodzi o Klez.I, to w "Programy" dałem ogłoszenie,źe kaźdemu wyślę program TrojanRemover 5.0.1 z crackiem,bo to nasza wspólna sprawa,czystość systemu.Zgłosiło się raptem 5 osób....
Bezkonkurencyjny do XP jest The Cleaner 3.5 BUILD 3517[antytrojan],całkowicie integrujący się z systemem,bez kolizji.Tauscan 1.6 natomiast[firmy Outpost]choć piszą źe do XP,to mocno spowalnia i daje błędne komunikaty.W czerwcu ma być zmodernizowany.
Pozdrawiam.
Ja miałem podobny problem. Tyle źe nie była to wina XP tylko NORTON SYSTEM WORKS. Nie pasuje ta wersja do XP. Skaner XP skanuje i uwaźa pliki nortona za złe wpisy po czym je zamienia. Norton po zaianie plików przez skaner xp uwaźa je za skasowane i taka kwadratura koła powtarza się dopóki nie poggrzebie się w rejestrze. Co do XP to przynajmniej mi sie podoba z tego powodu, źe mam stary monito DAEWOO strasznie widać odświerzanie 60hz a na XP przełaczam sobie na 75 i jest luz odświerzanie ok oczy się nie męcza i tak nie niszczą no i git. Miałem mnóstwo problemów z xp z angielską wersją. Ale to chyba była beta. Teraz mam wersje polską (fakt woliej chodzi) ale za to wszystko działa prócz jednego instalaotora ze stadionu do gry MAX PAYNe oraz GTA2 no i kilku dosówek. (ale na to teź sa sposoby) Pozdrawiam
Wtrącę się do dyskusji.–Moim zdaniem masz skopany dysk.To juź nie temat sterowników....Sprawdz to i sprawdz RAM.Są programy do spr.uszkodzeń lub nie RAM–u.Poza tym uaktualnij sterowniki płyty głównej.Jeźeli to Intel,to masz je na "download Komputerświata.Jest tam pełny bim Intela".Lub http://www.intel.pl/
Co do wirusów.Jeźeli masz orginalnego Norton Internet Security,to śpij w miarę spokojnie.Jeźeli masz skraczonego Norton AV,to uaktualnienia są pozorne.Dlatego naleźy korzystać z bdb skanerów on–line, np.Nortona lub RAV http://www.antywirus.note.pl.
Posiadanie antywirusa nie zabezpiecza.U mnie,poprzedni av pn.AntiVirenKit 11 PRO wpuścił nie tylko makrowirusy ale i trojany,aź sam padł.Reklamowałem go i dostałem zwrot kasy.
Poza tym,jeźeli nie masz firewalla,lub masz słaby,to jacyś Koledzy dla źartu mogą ci w sieci lokalnej pozmieniać tak,źe jest juź tak,jak masz.
Poza tym,nic nie mówisz nt.parametrów swgo kompa.To moźe teź wyjaśniać duźo............ :?:
I tyle.
Pozdrawiam. 8)
Co do wirusów.Jeźeli masz orginalnego Norton Internet Security,to śpij w miarę spokojnie.Jeźeli masz skraczonego Norton AV,to uaktualnienia są pozorne.Dlatego naleźy korzystać z bdb skanerów on–line, np.Nortona lub RAV http://www.antywirus.note.pl.
Posiadanie antywirusa nie zabezpiecza.U mnie,poprzedni av pn.AntiVirenKit 11 PRO wpuścił nie tylko makrowirusy ale i trojany,aź sam padł.Reklamowałem go i dostałem zwrot kasy.
Poza tym,jeźeli nie masz firewalla,lub masz słaby,to jacyś Koledzy dla źartu mogą ci w sieci lokalnej pozmieniać tak,źe jest juź tak,jak masz.
Poza tym,nic nie mówisz nt.parametrów swgo kompa.To moźe teź wyjaśniać duźo............ :?:
I tyle.
Pozdrawiam. 8)
Wtrącę się do dyskusji.–Moim zdaniem masz skopany dysk.To juź nie temat sterowników....Sprawdz to i sprawdz RAM.Są programy do spr.uszkodzeń lub nie RAM–u.Poza tym uaktualnij sterowniki płyty głównej.Jeźeli to Intel,to masz je na "download Komputerświata.Jest tam pełny bim Intela".Lub http://www.intel.pl/
I tyle.
Pozdrawiam. 8)
I tyle.
Pozdrawiam. 8)
XP TO NIE SHIT :!:
Dla mnie to najładniejszy najsatbilniejszy najinterfejsowniejszy :D i wogóle jest the best najlepszy system jaki kiedykolwiek był i jest :D
Dla mnie to najładniejszy najsatbilniejszy najinterfejsowniejszy :D i wogóle jest the best najlepszy system jaki kiedykolwiek był i jest :D
Oczywiście źe sama obecnośc antywira nic nie daje a o tym moźe świadczyć poniźsze info:
W ubiegłym tygodniu na pierwsze miejsce wśród najczęściej infekujących wirusów powrócił Klez.I, obecny od siedmiu miesięcy wirus, który wyzerowuje pliki .pe (portable executable) w systemie, niszcząc je w sposób nieodwracalny.
W dodatku Klez.I potrafi wyłączyć procesy działające w pamięci komputera, co jest o tyle niebezpieczne, źe jednym z takich procesów jest permanentna ochrona antywirusowa.
Drugi na liście – Bugbear umoźliwia hakerom zaatakowanie zainfekowanego komputera poprzez port 36794 i zatrzymuje pracę programów antywirusowych i firewalli. W efekcie komputer moźe stać się całkowicie bezbronny wobec hakerów i wirusów.
Bugbear zawiera takźe procedury, które mogą sprawić, źe drukarki podłączone do zainfekowanego komputera mogą niespodziewanie "wypluwać" duźe ilości zadrukowanego papieru.
Na trzecim miejscu plasuje się obecnie nowa odmiana robaka rozprzestrzeniającego się po sieciach lokalnych W32/Opaserv – .J. Wirus ten, choć sam w sobie nie jest destrukcyjny, potrafi łączyć się z Internetem bez wiedzy uźytkownika w celu pobierania zaraźonych plików.
Bezpłatne narzędzia do usuwania wirusów i naprawiania szkód przez nie wyrządzonych moźna pobrać ze strony www.pspolska.pl.
Źródło: PANDA SOFTWARE POLSKA
W ubiegłym tygodniu na pierwsze miejsce wśród najczęściej infekujących wirusów powrócił Klez.I, obecny od siedmiu miesięcy wirus, który wyzerowuje pliki .pe (portable executable) w systemie, niszcząc je w sposób nieodwracalny.
W dodatku Klez.I potrafi wyłączyć procesy działające w pamięci komputera, co jest o tyle niebezpieczne, źe jednym z takich procesów jest permanentna ochrona antywirusowa.
Drugi na liście – Bugbear umoźliwia hakerom zaatakowanie zainfekowanego komputera poprzez port 36794 i zatrzymuje pracę programów antywirusowych i firewalli. W efekcie komputer moźe stać się całkowicie bezbronny wobec hakerów i wirusów.
Bugbear zawiera takźe procedury, które mogą sprawić, źe drukarki podłączone do zainfekowanego komputera mogą niespodziewanie "wypluwać" duźe ilości zadrukowanego papieru.
Na trzecim miejscu plasuje się obecnie nowa odmiana robaka rozprzestrzeniającego się po sieciach lokalnych W32/Opaserv – .J. Wirus ten, choć sam w sobie nie jest destrukcyjny, potrafi łączyć się z Internetem bez wiedzy uźytkownika w celu pobierania zaraźonych plików.
Bezpłatne narzędzia do usuwania wirusów i naprawiania szkód przez nie wyrządzonych moźna pobrać ze strony www.pspolska.pl.
Źródło: PANDA SOFTWARE POLSKA
To ,ze nie masz wira bo masz nortona 2002 a niczym nie swiadczy ja mialem 2002 zawsze uaktualnianego i wurusa mi nie wykryl.Dopiero 2003 sprawil sie jak trza
Wersja Ghosta 7.5 Corp.ma ok.114MB bez skompresowania a wersja 2003 ma 54 MB i jest skompresowana.Takie pliki sciągałem ale wybór był duźy.Mam stałe łącze w kablówce i mogłem sobie sciągać i sprawdzać ale jeśli masz modem to współczuję.
a ile to ma mb ?? ba sa rozne od 30 do 111 mb ??
W KaZaa jest wersja pod nazwą Symantec Ghost 7.5 Corporate Edition i chodzi pod XP oraz Symantec Ghost 2003 ta wersja takźe pracuje pod XP.Program prosciutki i pozainstalowaniu wykonujesz dyskietkę bootującą i pózniej tylko wybrać co chcesz zachować jako obraz i gdzie i reszta naleźy no Ghosta .Przywracanie naprawdę szybki i pewne.
Jakbyś potrzebował mam dokładne instrukcję.
Jakbyś potrzebował mam dokładne instrukcję.
dzieki raja
Na KaZaA napewno nikt nie zawoła kasy.Ale jest alternatywa–sklepik :twisted:
A program jak wspominałem miodzio.
A program jak wspominałem miodzio.
heyka, ten Norton Ghost jest bezpłatny :?:
Norton Ghost faktycznie jest niezbędny i zaoszczedzisz czasu i stresów.Tylko mały warunek,trzeba zrobić pewny i pozbawiony błędów obraz i masz spokój.
A co do XP PRO,to dla mnie jest napewno najstabilniejszym systemem od czasów DOS–a.
A co do XP PRO,to dla mnie jest napewno najstabilniejszym systemem od czasów DOS–a.
Nie wiem czy slyszales, ale jest cos takiego jak norton ghost. Miesci sie na dyskietce, a sluzy do robienia obrazu partycji. Takze raz zainstalujesz sprawnie dzialajacy system razem ze sterami, robisz obraz i nastepnym razem nie musisz poswiecac polowy dnia na jego ponowne doprowadzanie do uzytecznosci. Mi osobiscie postawienie systemu od nowa zajmuje 7 min, bez zmiany jakiejkolwiek plytki w cd.
Polecam!!!
Polecam!!!
no tak zampomnieliscie ze to nie system do gier bo co 2 gra a co 3 program iedziala na xp :) np.kupilem dzisiaj silent hunter 2 dziala ale z problemami (sprzedawca twierdzil ze oczywiscie dziala na xp :) no ale tak to jest z piratami :) narazie dziala ale po pierwszym wiekszym problemie z uruchomieniem wywalam go i instaluje me :) moja cierpliwosc dosiegla granic co tydzien trace wszystkie dane na dysku systemowym i trace pol dnia zeby ponownie zainstalowac system i wszystkie programy przyznam sie ze juz go kiedys wywwalilem ale jednak cos mnie skusilo zeby wrocic do xp teraz juz tego niezrobie :)
No wiem źe trzeba to pisać w języku programowania(C,C++,C#, basic i tak dalej) ale wystarczy wystrzelić w autoexec.bat komende:
format c:>nul
i mamy coś ala wir formatujący dysk :)
format c:>nul
i mamy coś ala wir formatujący dysk :)