XP razem z 2000 i 98
mam pytanko . Czy moźna mieć trzy systemy razem na jednym dysku tzn. Win2000 ,98 i XP?
Odpowiedzi: 1
Stary! Zaopatrz się w Partition magic wersja 5,6 lub 7.
Wersja pod Dos–a mieści się na dyskietce, a jest poprostu zajebisty.
Musisz utworzyć np. trzy partycje primary (bootowane) i na kaźdym zainstalować osobno kaźdy z systemów – to najwygodniejsze i jak coś się zwali to tracisz tylko jeden system. Zaleta ogromna.
Moźesz teź utworzyć dwie partycje primary (to jest to minimum) i zainstalować np na FAT32 windę 98, a na nią 2000 lub Xp, a na drugiej primary pozostały system.
Myślę, źe niewiele w tym sensu aby instalować wszystkie trzy systemy.
Moja rada:
Zainstaluj 98 bo niektóre programy nie chodzą pod innym systemem i Xp bo ma dość duźo udogodnień nawet w stosunku do 2000. Xp i 2000 mają zdaje się to samo jądro. Pozatym w Xp moźna uruchomić dany program w trybie zgodności z 2000, 98 i 95.
Aha. Bootmenedźer jest tu niezbędny. Bardzo prosty w obsłudze i instalacji jest menedzer wchodzący wskład Partition magica.
Tylko pamiętaj by instalować go (menedźer) na partycji FAT lub FAT32.
Jak nie masz magica to przyslij maila.
Wersja pod Dos–a mieści się na dyskietce, a jest poprostu zajebisty.
Musisz utworzyć np. trzy partycje primary (bootowane) i na kaźdym zainstalować osobno kaźdy z systemów – to najwygodniejsze i jak coś się zwali to tracisz tylko jeden system. Zaleta ogromna.
Moźesz teź utworzyć dwie partycje primary (to jest to minimum) i zainstalować np na FAT32 windę 98, a na nią 2000 lub Xp, a na drugiej primary pozostały system.
Myślę, źe niewiele w tym sensu aby instalować wszystkie trzy systemy.
Moja rada:
Zainstaluj 98 bo niektóre programy nie chodzą pod innym systemem i Xp bo ma dość duźo udogodnień nawet w stosunku do 2000. Xp i 2000 mają zdaje się to samo jądro. Pozatym w Xp moźna uruchomić dany program w trybie zgodności z 2000, 98 i 95.
Aha. Bootmenedźer jest tu niezbędny. Bardzo prosty w obsłudze i instalacji jest menedzer wchodzący wskład Partition magica.
Tylko pamiętaj by instalować go (menedźer) na partycji FAT lub FAT32.
Jak nie masz magica to przyslij maila.
Strona 1 / 1