XP pro –––––––> router <–––––––– 98se PROBLEM
Otóź jest taki problem. Mam router (d–link 504T) i wszystko ładnie mi śmiga na xp. Niestety na drugim kompie który ma win 98 se nic nie chce chodzić:/ Nie ma internetu, i wogóle nie moźe sie połączyć z routerem (192.168.1.1). Nie wiem co robić!! Jak skonfigurować windowsa 98 źeby to wszystko jakoś śmigało!!??
Prosze o pomoc.
Prosze o pomoc.
Odpowiedzi: 5
Woocash:witam, mam bardzo podobny problem, tyle ze strona routera (192.168.1.1) nie laduje mi sie z zadnego kompa
chodzi Ci o to, źe ne moźesz obsługiwać routera przez przeglądarkę czy po prostu nie moźesz połączyć się z Netem? W pierwszym przypadku moźe być juz zmienione IP routera w stosunku do fabrycznego [pozostaje reset routera, ale wówczas konfigurację szlag trafi], bądź masz model nie zarządzalny w ten sposób. Pozostaje wtedy sesja przez Hyperterminal windowsowy. Co do Netu to zrób to co El Nino polecił Klonczemu.
witam, mam bardzo podobny problem, tyle ze strona routera (192.168.1.1) nie laduje mi sie z zadnego kompa
Nie badz taki "wyrywny" na przyszlosc :wink: . To mogl byc prosty blad w konfiguracji i format z pewnoscia nie byl potrzebny.
Dzięki za zainteresowanie, ale wkurzyłem sie i zrobiłem format drugiego kompa i wgrałem XP i wszystko śmiga(internet). Kabel nie był skrosowany..(wszystko było ok ale jednak nie działało :/) a zresztą mniejsza z tym. Teraz jest wszystko ok.
Rozumiem ze adres routera to 192.168.1.1 ? Jaka w takim razie jest konfiguracja tego W98 ? Podaj IP, maske, brame, DNSy. Kabel sprawny ? Prosty czy krosowany ?
Strona 1 / 1