XP oślepł na wszystkie zewnętrzne nośniki danych!!!
Mój XP Proff.SP2 na NTFS,w 100% posiadający wszystkie łatki(oczywiście legalny) parę dni temu przestał odczytywać dane ze wszystkich zewnętzrnych nosników:dyskietek,pendrivów.CD oraz DVD z róźnymi typami danych ,nawet płytki instalacyjnej XP czy Offica.Komunikaty mówią o niesformatowanych nośnikach,nierozpoznanych systemach plików lub niewłaściwym systemie plików dla Windowsa.Nie pomogło przywracanie systemu.Ustawienia wyglądają na nienaruszone.Nie instalowałem takźe źadnych aplikacji ingerujących w system.
Moźe ktoś zaproponuje jakieś rozwiązanie.Z góry dziękuję.
Moźe ktoś zaproponuje jakieś rozwiązanie.Z góry dziękuję.
Odpowiedzi: 8
...a jeszcze dodatkowo potrafi bezbłędnie nagrywać Nerem płytki,których oczywiście sam nie czyta,a inne kompy czytają...
Wirusów NIET,choroba pozostała.
Winda w trybie awaryjnym czyta wszystko!!!Co za ch...
Temat wpuściłem na 3 fora i nadal nie mam odpowiedzi,sam teź mieszam gdzie mogę.Reinstalacji chciałbym uniknąć.Nadal czekam na pomoc.
Winda w trybie awaryjnym czyta wszystko!!!Co za ch...
Temat wpuściłem na 3 fora i nadal nie mam odpowiedzi,sam teź mieszam gdzie mogę.Reinstalacji chciałbym uniknąć.Nadal czekam na pomoc.
Nie moźna uruchomić scalania z wzorcem na c:\system volume information\catalog.wci z powodu błędu 3221225807.
Taki komunikat w podglądzie zdarzeń–aplikaCJE–POJAWIA SIE NON STOP
Taki komunikat w podglądzie zdarzeń–aplikaCJE–POJAWIA SIE NON STOP
To odpada.Umiem dbać o Windy od 3.11 do 2003 server.Ten komp,o którym piszę ,chodził mi bezawaryjnie przez 3 lata.Obudowę otwierałem tylko 2–3 razy w roku właśnie do odkurzania i sprawdzania połączeń.No i jeszcze jedno–w trybie awaryjnym napędy chodzą..więc skłaniam sie ku wirusikowi.Zmieniam więc jutro anrtywiruska na jakiegoś z górnej półeczki,aktualizacja,a potem spróbuję XP Repaira 2006...moźe.
Jestes pewien, ze napedy podpiete na osobnej tasmie ? Pendrive rowniez na IDE chodzi ?SDM:usuń kontroler...
pietrek123:....,nawet płytki instalacyjnej XP
Jeśli to oznacza źe napęd/y nie czyta/ją przy bootowaniu/starcie systemu, to naped/y są uszkodzone IMO
Ps. Jeśli natomiast płytki są bootowane , polecam przyklejone tematy, ew. przeszukanie forum pod kątem:
upperfilters, lowerfilters
usuń kontroler tart–>> uruchom–>> sysdm.cpl Sprzęt–>> Menadzer urządzeń–>> Kontroler IDE ATA/ATAPI Pomocniczy kanał IDE
Spróbuj odinstalowac napędy optyczne w menedzerze urzadzen i zrestartuj komputer.
Strona 1 / 1