XP nie widzi urządzeń zewnętrznych
Witam.Pojawił się u mnie następujący problem.System przestał widzieć pliki na zewnętrznych nośnikach pamięci. Pendrive jest widoczny jako dysk ale nie widać plików.Przy próbie otwarcia woła o format ( w innym kompie pen śmiga bez problemu)To samo z czytnikiem kart SD. Napęd DVD podobnie, jest widoczny ale bez plików zawartych na płycie( po włożeniu płyty DVD i tak pokazuje CD a po próbie otwarcia brak płyty) Wirtualne napędy tez nie widzą plików zawartych w obrazach płyt. Porty USB są sprawne bo np drukarkę wykrywa i drukuje prawidłowo .Generalnie problem dotyczy odczytu plików.Używam systemu Win XP Professional SP3 NTT. Przywrócenie systemu nie działa , wywala błąd. Nie chciałbym robić formatu więc wolę najpierw popytać mądrzejszych.Przeszukałem już różne fora ale bez skutku.Może tutaj mi się poszczęści.Pozdrawiam
Odpowiedzi: 7
Sorki że dopiero teraz piszę ale miałem wyjazd.Nowe stery nic nie dały niestety. Zrobiłem nakładkę systemu z bootowalnej płyty i już jest ok.Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam
Witam dołączam się do pytanie mam dokładnie ten sam problem.
-
[quote=seve]Witam dołączam się do pytanie mam dokładnie ten sam problem.[/quote]Jak kolega[quote=Ucho]Przeinstaluj stery do płyty głównej.[/quote]5 dni temu... nic Ci to nie dało?
Przeinstaluj stery do płyty głównej.
Przywracanie systemu jest włączone ale jakiego punktu bym nie próbował użyć to po całym procesie przywracania (ładowanie ,restart itd) wyskakuje komunikat że komputer nie mógł przywrócić systemu do punktu z danego dnia.
A to przywracanie systemu... nie działa, bo jest włączone czy wyłączone?
Przeinstaluję i jutro zamelduje o wynikach,ale ciekawi mnie co z DVD-romem,napędami wirtualnymi i wbudowanym czytnikiem kart pamięci. Ma to jakiś związek z usb?
Drukarka nie jest urządzeniem masowym więc rozgraniczanie takie nic tu nie da.
Przeinstaluj sterowniki od usb.
Strona 1 / 1