XP nie widzi urządzeń USB
Jakieś dziwne zjawisko zaistniało w moim XP Prof.
Wczoraj skanowałem bez problemu, a dzisiaj XP nie widzi źadnego urządzenia podłączanego złączem USB.
Dziwne zjawisko dla mnie niewytłumczalne.
W menadźer urządzeń istnieją takie połączenia, a XP nie reguje tak jak za zwyczaj na podłączanie .
Proszę o pomoc bo sobie z tym chyba sam nie poradzę :wink:
Wczoraj skanowałem bez problemu, a dzisiaj XP nie widzi źadnego urządzenia podłączanego złączem USB.
Dziwne zjawisko dla mnie niewytłumczalne.
W menadźer urządzeń istnieją takie połączenia, a XP nie reguje tak jak za zwyczaj na podłączanie .
Proszę o pomoc bo sobie z tym chyba sam nie poradzę :wink:
Odpowiedzi: 8
Dziękuję Ci widaw zaraz sprawdze i dam znać jak poszło
Podmieniłeś biblioteki usb, i po resecie system nie widzi portów.
Zainstaluj poprawkę microsoftu i bedzie ok.
http://www.microsoft.com/downloads/results.aspx?productID=4C937A02–BAE0–4317–A1A9–0C56CD979D05&freetext=usb&DisplayLang=pl
Zainstaluj poprawkę microsoftu i bedzie ok.
http://www.microsoft.com/downloads/results.aspx?productID=4C937A02–BAE0–4317–A1A9–0C56CD979D05&freetext=usb&DisplayLang=pl
Co prawda nie scaner, ale drukarka. Podobny objaw – była i ni ma.
Wyłaczenie jej z sieci, rozpięcie USB . Po restarcie bez niej podpięcie ponowne i system ją znajdował bez problemu.
Wyłaczenie jej z sieci, rozpięcie USB . Po restarcie bez niej podpięcie ponowne i system ją znajdował bez problemu.
Nie pisze zeby cos napisac po prostu wiem ze stery do USB sa potrzebne aby komp rozpoznal urzdzenie ktore ma USB.
theboss78 – to jest forum dla ludzi potrzebujących pomocy i tych którzy mogą pomóc nie dla mądrali, którzy piszą źeby coś napisć
A stery do USB zainstalowales?
Sterowniki wgrane ponownie, ale nic to nie pomogło, a pozatym odtwarzacz MP3 do XP nie wymaga streowników, a nawet ich nie ma, a mimo wszystko nawet nie jęknie jak się go podłącza. mam pilne skanowanie do prcy dyplomowej i chyba będę musiał gdzieś skanera choć mam go w domu
w pierwszym rzedzie sprawdz stery a moze cos ostatnio instalowałes moze jakis progs nowy napisz cos wiecej moze cos poradzimy
Strona 1 / 1