XP nie uruchamia się – czarny ekran i biały kursor
Jak w temacie. Mam Win XP Prof. PL
Uruchamiam kompa, pojawia się pierwszy kolorowy ekran z zielonym paskiem stanu, po przejściu tego etapu wyskakuje czarny ekran, biały kursor myszy (którym moźna poruszać) i juź nic nie dzieje się. W trybie awaryjnym teź się nie uruchamia.
Jest czarny ekran z białymi napisami "Tryb awaryjny" i nic więcej
Próbowałem naprawić system – system na starej instalacji. Wszystko szło dobrze. W pewnym momencie instalator poprosił o jakiś plik – chyba sterownik do k. graficznej – chyba nvidia.
Nie wiedziałem, gdzie szukać tego pliku, więc go zignorowałem (anuluj).
Po zakończeniu instalacji znów jest to samo.
Po lektórze postów na forum podejrzewam, źe to właśnie ten sterownik. Wiecie, co moźna z tym zrobić?
Uruchamiam kompa, pojawia się pierwszy kolorowy ekran z zielonym paskiem stanu, po przejściu tego etapu wyskakuje czarny ekran, biały kursor myszy (którym moźna poruszać) i juź nic nie dzieje się. W trybie awaryjnym teź się nie uruchamia.
Próbowałem naprawić system – system na starej instalacji. Wszystko szło dobrze. W pewnym momencie instalator poprosił o jakiś plik – chyba sterownik do k. graficznej – chyba nvidia.
Po lektórze postów na forum podejrzewam, źe to właśnie ten sterownik. Wiecie, co moźna z tym zrobić?
Odpowiedzi: 10
gulczkwas1:no co ty, ten temat juź był ze dziesięć raza na forach!
To czy mogę prosić o jakieś namiary? Ja jakoś nic nie mogłem znaleźć :(
no co ty, ten temat juź był ze dziesięć raza na forach!
To wygląda tak, jakby po załadowaniu GUI system zawieszał się.
Uruchomiłem go w trybie konsoli, przejechałem chkdsk ale teź nic nie pomogło :(
Uruchomiłem go w trybie konsoli, przejechałem chkdsk ale teź nic nie pomogło :(
Seeker:
Naprawdę tylko to Cię interesuje – biały kursor myszy :shock: .
Przecieź to szczegół, skup się na tym co jest przyczyną, a nie na tym co efetem z niej powstałym.
Tak tylko co jest przyczyną? Ja tego nie wiem. Opisałem jaki jest objaw. Podkreślałem, źe chodzi o kursor myszy, bo inni opisują kursor tekstowy (w lewym górnym narozniku).
115750:Seeker:
A jak wpiszesz "czarny" zaznaczysz dział "XP" to co sie dzieje?
Nie pisz ,źe nie ma, jak jest,
mimo źe:
"nic dwa razy się nie zdarza...."
to archiwum tego forum jest wyjątkiem gdzie co krok o "czarne ekrany" i nie tylko człek sie potyka
O czarnych ekranach to trochę jest, to fakt ale nikt nie pisze, źe ma biały kursor MYSZY na czarnym tle, którym jeszcze moźna ruszać :(
Naprawdę tylko to Cię interesuje – biały kursor myszy :shock: .
Przecieź to szczegół, skup się na tym co jest przyczyną, a nie na tym co efetem z niej powstałym.
Jeden ma biły kursor , drugiemy sie plazma objawia, trzciemu wiesza, czwartemu resetuje – a przyczyna problemu i sposób jej rowiazania jest podobna.
I tera albo mnie chłopie tu podpuszczasz, wtedy "mea culpa" źe się dałem ,albo rzeczywiście lepiej bedzie jak zaniesiesz kompa do serwisu.
O karcie graficznej to juz tam nic nie napisali?
To jeszcze sięgnij do "przywr* rejestr*" w archiwum i moźe z tego skorzystaj, ale ........ Jak zawsze jest jakieś "ale" skoro próbowałeś system juź naprawaiać to moze z tego nic nie wyjść, bo nie iwadomo co się ostało, a co posźło w diabły.
Raz się z taką nieudaną naprawą XP zetknąłem – ciut inny objaw, bo zwis w trakcie instalowania sprzetu – teź przy jakimś sterowniku – i nie mając ochoty na długie zabawy postawiłem system od nowa, bo nic innego mi do głowy "na szybko" nie przyszło.
Raz się z taką nieudaną naprawą XP zetknąłem – ciut inny objaw, bo zwis w trakcie instalowania sprzetu – teź przy jakimś sterowniku – i nie mając ochoty na długie zabawy postawiłem system od nowa, bo nic innego mi do głowy "na szybko" nie przyszło.
Seeker:
mimo źe:
to archiwum tego forum jest wyjątkiem gdzie co krok o "czarne ekrany" i nie tylko człek sie potyka
O czarnych ekranach to trochę jest, to fakt ale nikt nie pisze, źe ma biały kursor MYSZY na czarnym tle, którym jeszcze moźna ruszać :(
115750:Przeszukiwałem forum ale nic podobnego nie znalazłem :(
.
mimo źe:
Seeker:
No, wiemy, a nawet zajrzeliśmy do archiwum coby sprawdzić , czy aby za bardzo się nie chwalim, – ale wszytko OK siedzi sobie w tym archiwum ta odpowiedź i czeka
Przeszukiwałem forum ale nic podobnego nie znalazłem :(
Ten biały kursor tj. kursor myszy – moźna nim ruszać.
115750:Jak w temacie. Mam Win XP Prof. PL
Uruchamiam kompa, pojawia się pierwszy kolorowy ekran z zielonym paskiem stanu, po przejściu tego etapu wyskakuje czarny ekran, biały kursor i juź nic nie dzieje się. W trybie awaryjnym teź się nie uruchamia.
No, wiemy, a nawet zajrzeliśmy do archiwum coby sprawdzić , czy aby za bardzo się nie chwalim, – ale wszytko OK siedzi sobie w tym archiwum ta odpowiedź i czeka
Strona 1 / 1