XP nie moźe uzyskać dostępu do partycji NTFS z Win2000
Zainstalowałem XP z pod Windowsa 2000 (na osobnej partycji NTFS). Niestety przy ładowaniu systemu nie pojawia się źadne menu wyboru systemu(od razu uruchamia sie XP)to jeszcze nie mam w ogóle dostępu do tej partcji z Windowsem 2000 (NTFS) – jedynie pod DOSem (uźywając programu ReadNTFS). Czy moge jakos dostac sie do tej partycji z poziomu XP–ka?
Odpowiedzi: 4
Dzięki El Nino za rady i złote myśli :D Udało się!
Pierwsza sprawa, to nie instaluje sie drugiego systemu spod pierwszego jesli chce sie miec wybor przy starcie. A druga, to wylacz proste udostepnianie i sprobuj przejac prawa do tego dysku jako administrator.
Pierwsza sprawa, to nie instaluje sie drugiego systemu spod pierwszego jesli chce sie miec wybor przy starcie. A druga, to wylacz proste udostepnianie i sprobuj przejac prawa do tego dysku jako administrator.
Mam Drive Mappera ale nie wiem czy nim moge to jakoś naprawić, bo nie zmieniałem ani nie dodawałem partcji. Wcześniej miałem WinME na dysku C i Win2000 na dysku F. Sformatowałem C na NTFS i zainstalowałem tam XPka ale uruchamiając instalację pod Win2000.Teraz w XPku gdy chce wejsc otworzyc dysk F mam: F:Nie jest dostepny. Odmowa dostępu :(
Strona 1 / 1