XP – nie chce się uruchomić źaden program po skanowaniu MKS

Witam Wszystkich.

Mam bardzo powaźny problem w moim XP Profesional.
Miałem trojana który podmieniał mi adresy stron internetowych w IE. Przeczyściłem to MKS'em (Skaner On–line) i nie bacząc na nic kazałem mu skasować miejsca, w których odkrył tego wirusa, było 7 takich miejsc.

I później powstał problem. Okazało sie źe nie mogę otworzyć źadnego programu, uruchomić źadnej gry (prócz Deluxe Ski Jump które są chyba pod DOS), nie mogę wejśc w nic w panelu sterowania.
Przy próbie uruchomienia jakiegoś programu wyjswietla źe ścieźka jest niewłaściwa.
Przy próbie uruchomienia w panelu sterowania np. "dodaj lub usun programy" wyświetla źe brak pliku "rundll32.exe". Sprawdzałem ten plik w windowsSystem32 i ten plik sie tam znajduje.
Nie działają kalkutory, word, excel i tym podobne....

Jedyne co mi działa to internet.

Nie wiem co się dzieje. Proszę bardzo o pomoc. Będe bardzo wdzięczny. Nie znam sie za dobrze na tym i za kaźdą pomoc będę z góry wdzięczny.

Pozdrawiam.

Odpowiedzi: 3

Przychodz do domku i się okazuje źe o godz 17 nagle mój komputerek się odblokował;) Nie wiem co mu się stało nagle ... moźe pobrał jakieś aktualizacje automatycznie;) Na szczeście działa... uffff. A juź myślałem źe w najgorszym wypadku czeka mnie format c: ;)
Za wszelką pomoc bardzo wam dziękuje. I mam nadzieje źe moge na was liczyć w przyszłości. Jeszcze raz wielkie dzięki.
SERCIO23
Dodano
14.09.2004 10:39:34
zalecam ostroźność przy stosowaniu mks free scan ..
lucy
Dodano
13.09.2004 17:18:38
Dziękuje za szybką odpowiedź. Postaram sie zrobic tak jak proponujesz.... i dam znać. Jeszcze raz dzięki.
SERCIO23
Dodano
13.09.2004 15:36:41
SERCIO23
Dodano:
13.09.2004 15:15:15
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1