[xp] jak usunąć zapamiętane hasło do kompa w LAN ?
jeden komp pamięta hasło Gościa w drugim kompie. Jak je wyczyścić? Zmieniłem hasło gościa i tamten je dalej pamięta... Nie chce aby wcale pamietał hasła. Chcę aby zawsze się o nie pytał, gdy tylko będę się chciał połączyć z z drugim kompem przez otoczenie sieciowe.
Odpowiedzi: 4
mimo, źe polecenie zostało wykonane pomyślnie – guzik.
pomaga natomiast jak się przeloguję – znowu wyskakuje okienko o podanie loginu i hasła. Nie mam zanaczonego zapamiętywania hasła a mimo to je zapamietuje.... Jakoś pewniej się czuje widząc za kaźdym razem okienko o podanie loginu i hasła :) niź wierzenie na czuja, źe ono innym wyskoczy.
pomaga natomiast jak się przeloguję – znowu wyskakuje okienko o podanie loginu i hasła. Nie mam zanaczonego zapamiętywania hasła a mimo to je zapamietuje.... Jakoś pewniej się czuje widząc za kaźdym razem okienko o podanie loginu i hasła :) niź wierzenie na czuja, źe ono innym wyskoczy.
A "net use /persistent:no" ?
Dobrze rozumiesz heh... wchodziłem w otoczenie sieciowe.. tam do kompa... i za pierwszym razem zapytał mnie o login i hasło... a za kaźdym następnym juź nie. Ten drugi komp teź u mnie jest. I jak udostępnie inny katalog, z prawami innego uzytkownika, to oczekuje, ze pierwszy komp zapyta mnie z nowu o login i hasło. A ten nie pyta, tylko wchodzi.. z tym, źe do nowo udostepnionego katalogu wejść nie mogę... a jak kopiuje to pusty katalog.
próbowałem tej komendy net use x(dysk) \\nazwa_tamtego_kompa\katalog /delete ... tez ścieźke podawałem.. i nic... to samo
Chciałbym bym zawsze się pytał o login i hasło... Tam w tym okienku chyba jest "pamiętaj hasło" i ptaszek.. no ale jak juź dałem OK to pamięta. Moźe po resecie kompa nie będzie? hmmmm .. .
próbowałem tej komendy net use x(dysk) \\nazwa_tamtego_kompa\katalog /delete ... tez ścieźke podawałem.. i nic... to samo
Chciałbym bym zawsze się pytał o login i hasło... Tam w tym okienku chyba jest "pamiętaj hasło" i ptaszek.. no ale jak juź dałem OK to pamięta. Moźe po resecie kompa nie będzie? hmmmm .. .
To nie jest tak, ze w jakims miejscu znajdziesz ikonke ktora klikniesz i system nie bedzie pamietal hasla.
Rozumiem, ze wczesniej wchodziles do jakiegos udostepnionego na haslo zasobu ? Pamietasz pod jaka literka "dysku" pojawial sie folder do ktorego wchodziles ?
Zrob moze tak:
– na kompie ktory "pamieta" z Uruchom wykonaj komende "net use x: \\kompter\udostepniony_folder /delete
Za "x" podstaw literke dysku.
Rozumiem, ze wczesniej wchodziles do jakiegos udostepnionego na haslo zasobu ? Pamietasz pod jaka literka "dysku" pojawial sie folder do ktorego wchodziles ?
Zrob moze tak:
– na kompie ktory "pamieta" z Uruchom wykonaj komende "net use x: \\kompter\udostepniony_folder /delete
Za "x" podstaw literke dysku.
Strona 1 / 1