XP instalacja a aplikacje
Witam wszystkich
Mam takie sobie pytanie, sytem zainstalowany jest na partycji systemowej, wszystkie inne programy na drugiej. Czy istniej sposób na ponowne powiązanie zainstalowanych programów z win XP bez ich ponownego instalowania, gdy istnieje chęć sformatowania partycji systemowej i ponownego wgrania XP.
Załoźenie? niema kopi zapasowej systemu.
:oops:
Dodatkowe informacje:
na dysku starym –(system XP sp1 z programami)nie całkowicie legalny :wink: )
na nowym dysku – sytem win XP prof z sp2 legalny, programy legalne!
Jak powiązać stare programy na starym dysku z winXP–sp2 na nowym dysku. :cry:
Mam takie sobie pytanie, sytem zainstalowany jest na partycji systemowej, wszystkie inne programy na drugiej. Czy istniej sposób na ponowne powiązanie zainstalowanych programów z win XP bez ich ponownego instalowania, gdy istnieje chęć sformatowania partycji systemowej i ponownego wgrania XP.
Załoźenie? niema kopi zapasowej systemu.
:oops:
Dodatkowe informacje:
na dysku starym –(system XP sp1 z programami)nie całkowicie legalny :wink: )
na nowym dysku – sytem win XP prof z sp2 legalny, programy legalne!
Jak powiązać stare programy na starym dysku z winXP–sp2 na nowym dysku. :cry:
Odpowiedzi: 5
Jeźeli to programy "DOS"–owe to problemu nie ma specjalnego – sprawdź zawartość autoexecnt i confignt i ew. potem dokonaj w nich wpisów jakie były.
Przy programach okienkowych juź tak prosto być nie musi i trzeba najpierw dane zarchiwizowac, a potem je zaimportować do świerzych instalacji – przynajmniej w większości wypadków.
Przy programach okienkowych juź tak prosto być nie musi i trzeba najpierw dane zarchiwizowac, a potem je zaimportować do świerzych instalacji – przynajmniej w większości wypadków.
EL NINO:krypa, wez sie raczej do roboty i przeinstaluj to wszystko od poczatku. Nie ma sensu abys sie ludzil ze dasz sobie rade – kombajny w rodzaju Office przy instalacji dopisuja sie prawie w calym rejestrze. Nie warta skorka wyprawki. Poza tym jest dosyc istotna roznica – XP i XP z SP2.
:shock:
OK dobra napewno tak zrobie jak nie będe miał innego wyjści offica pomijmy bardziej mi chodzi o programy do fakturowania bo z nimi jest zawsze problem,(gubią się gdzieś lata poprzednie).
Juź to kiedyś przerabiałem ale zapomnialem (:lol: z rymem wyszlo)teraz mam stałe łacze więc się troche lenię i szukam pomocy, moźe wyjdzie szybciej a i w głowie coś zostanie. :idea:
krypa, wez sie raczej do roboty i przeinstaluj to wszystko od poczatku. Nie ma sensu abys sie ludzil ze dasz sobie rade – kombajny w rodzaju Office przy instalacji dopisuja sie prawie w calym rejestrze. Nie warta skorka wyprawki. Poza tym jest dosyc istotna roznica – XP i XP z SP2.
Bobi_robert:Skopiowanie odpowiednich kluczy w rejestru systemowego
Dzięki ale moźe jakieś bliźsze dane np.:
zainstalowane było:
office
Ewa lite 2000
itp.
reszta napewno na podstawie tych dwóch.
Skopiowanie odpowiednich kluczy w rejestru systemowego
Strona 1 / 1