XP i recovery partition
Witam,
jak i jakim programem można przygotować sobie 'recovery partition' w komputerze stacjonarnym? Chciał bym uzyskać dokładnie taki sam efekt jak mam na notebooku.
Czy 20Gb wystarczy na taką operację czy za duzo?
Odpowiedzi: 3
Obraz bedzie "ważył" tyle, ile partycja z której go stworzysz. Oczywiście większość programów tego typu, pozwala mniej lub bardziej skompresować tworzony obraz.
mysle ze to bedzie sytem + sterowniki + office + acrobat tylko podstawowe pliki
Wpisz w forumową szukajkę albo w google "obraz dysku" , "obraz partycji" i czytaj... Ze swojej strony moge polecić do tego Acronis True Image
Czy 20 GB starczy?
To zależy jak dużo masz danych na partycji której obraz bedzięsz chciał zrobić.
Strona 1 / 1
[quote=wojtt]Obraz bedzie "ważył" tyle, ile partycja z której go stworzysz. Oczywiście większość programów tego typu, pozwala mniej lub bardziej skompresować tworzony obraz.[/quote] IMHO w Acronisie będzie ważył co najwyżej tyle ile dane na tejże partycji, chyba że skorzystamy z opcji klonowania całej partycji.
[quote=Endrju] IMHO w Acronisie będzie ważył co najwyżej tyle ile dane na tejże partycji, chyba że skorzystamy z opcji klonowania całej partycji.[/quote] O o to właśnie mi chodziło. Autor pytania pisał, że chciałby stworzyć coś na wzór "partition recovery" dlatego przyjąłem, że chce zrobić obraz całej partycji systemowej (system, sterowniki itd)