XP i Me na jednym kompie ??
Witam
Zainstalowalem na 40 gb dysku(master) win XP (ntfs szybki).
Na dysku 2.4 gb(slave) mam windows me Fat32
Jak zrobic to przelaczanie aby mozna bylo korzystac z jednego albo z drugiego systemu bez przelaczania jumperkow na dyskach ?
PS1: czy jest mozliwosc podejrzenia ntfs pod ME ?
PS2: zostawilbym XP jako jedyny system ale Canon zapomnial zrobic dla mojego Multipass c50 sterownikow pod XP.
Zainstalowalem na 40 gb dysku(master) win XP (ntfs szybki).
Na dysku 2.4 gb(slave) mam windows me Fat32
Jak zrobic to przelaczanie aby mozna bylo korzystac z jednego albo z drugiego systemu bez przelaczania jumperkow na dyskach ?
PS1: czy jest mozliwosc podejrzenia ntfs pod ME ?
PS2: zostawilbym XP jako jedyny system ale Canon zapomnial zrobic dla mojego Multipass c50 sterownikow pod XP.
Odpowiedzi: 15
od kiedy mam mks :lol:
od kiedy ja tak pisze??
Lezio ty to jednak idiota skończony jesteś !!!!!
A po co ci Me shit? Zobacz czy moźe masz wira albo trojana i istalnij se MKS i 2k :) Ja tak mam i jest good:)
A po co ci Me shit? Zobacz czy moźe masz wira albo trojana i istalnij se MKS i 2k :) Ja tak mam i jest good:)
www.plikoskop.pl
jest to katalog FTP'ow , baardzo przydatny
jest to katalog FTP'ow , baardzo przydatny
B3T0N:... wiec ruszylem na plikoskop i sciagalem potrzebne pliki
sorry źe znowu pytam ale cóź to jest plikoskop, wiem źe off–topic ale nie ma sensu zakładać o to nowego tematu
co do oprogramowania do "widzenia" NTFS i jego obslugi , to niedawno uzywalem programu win98 NTFS , ale nie wiem czy bedzie chodzic pod ME , bo cos tam bylo napisane ,ze moga byc klopoty , pozatym mialem wtedy powazna awarie windy i nie nadawala sie do uzytku , wiec nie majac wyjscia , oraz majac problemy z zainstalowaniem XP'ka (juz wiem dlaczego sa te czarne ekrany z migajacym kursorem – to wina CD–ROM'ow , bo zmienilem z LG 52x na Creative 36x i mialem zwiecha ,ale potem obczailem jak sobie z tym poradzic :D) musialem zainstalowac 98 , lecz nie widzial mi zadnej partycji , wiec nic innego nie pozostalo mi jak sciagniecie tego programu , wszystko ladnie do momentu gdy sie nie zapytal o pliki systemu 2k ,Nt ,lub XP ,odpowiadajace ze identyfikacje systemu plikow NTFS , lecz na szczescie podane byly potrrzebne pliki w helpie tego programu , wiec ruszylem na plikoskop i sciagalem potrzebne pliki , ktore mu brakowalo , rozmiescilem je w odpowiedniej konfiguracji (musialy by w kat. c:/windows/system32 oraz c:/windows/system32/drivers bodajze , w koncu zainstalowal sie program , ponowny restart i wszystkie partycje sa juz widoczne ,lecz ten program ma jeden taki mankament : wszystko wolno chodzi na partycjach tych (10 Gb mp3 przerzucalem na drugi dysk przez jakies 4h !!!!! – istna katorga , po wykonaniu kopii tego co mialem na partycjach NTFS , po prostu je sformatowalem na FAT32 , potem zainstalowalem XP'ka i kazalem mu przekonwertowac na NTFS'y ponownie i tak teraz juz mam :P
heh troche sie rozpisalem nie na temat , ale kij z tym :D
heh troche sie rozpisalem nie na temat , ale kij z tym :D
Ja tak mam, tyle, ze pod XP mam VMwar i na nim jest postawiony Me ;)
Zadnych dualsystemow, zwlaszcza jesli oba moga sie zobaczyc – WinXP widzi partycje z Me i jak zapodasz Norton WInDoctora to z rejestrow obu sysow zrobi Ci jesien sredniowiecza i bedziesz od nowa wsio stawial.
Zadnych dualsystemow, zwlaszcza jesli oba moga sie zobaczyc – WinXP widzi partycje z Me i jak zapodasz Norton WInDoctora to z rejestrow obu sysow zrobi Ci jesien sredniowiecza i bedziesz od nowa wsio stawial.
Jesli masz system WinXp to poprostu wpisujesz tam gdzie masz uruchom w menu start "c:oot.ini" i jedynie dopisujesz gdzie znajduje sie twój drugi system!
Kiedys widzialem taki program, gdzie po wlaczeniu komputera wybieralo sie partycje aktywna (tzn system ktory ma sie zaladowac) ..
Gdzie to znalesc?
Gdzie to znalesc?
Niekniecznie musisz przełanczac jumperki na dyskach w biosie jest taka funkcja gdzie przestawiwa sie który dysk ma byc uruchamiany jako pierwszy ablo drugi :D
I jest chyba jeden problem bo widzisz jak WinXp bedzie miał system plików NTFS to nie bedzie widział tego WinMe z Fat32 !!
I jest chyba jeden problem bo widzisz jak WinXp bedzie miał system plików NTFS to nie bedzie widział tego WinMe z Fat32 !!
Strona 1 / 1