xp i 98

Mam w tej chwili dysk 60 GB z Xp podzielony na dwie partycje.potrzebuje dołoźyć w kompa drugi dysk ok 30GB i zainstalowac na nim Win 98.
poniewaź nie mam specjalnie pojęcia o tym prosiłbym o pomoc – co ,w jakiej kolejnosci i gdzie zainstalować i połączyć.i jak uruchamiać i czym abym miał moźliwośc wyboru systemu przy starcie komputera.

Odpowiedzi: 2

Kubuś:
rozumiem,źe 98 ma byc na dysku C a xp na D.który zatem ma byc podłączony jako master.98 instalowac normalnie boot z dyskietki.potem zmienić boot w biosie i instalować xp z dysku.czy tak
Moim zdaniem ten dysk na ktorym jest 98 powinien byc master.Nowy dysk podlacz jako SLAVE.A tamto zostaw tak jak bylo.Ja XP instalowalem z plyty.Jak juz ci sie 98 uda zainstalowac i bedzie dzialac to w kladasz do napedu plyte z XP i z poziomu windowsa zaczyna sie instalacja.Potem samoczynnie przychodzi do dos–u.
rybka_kuba
Dodano
11.10.2003 21:40:13
rozumiem,źe 98 ma byc na dysku C a xp na D.który zatem ma byc podłączony jako master.98 instalowac normalnie boot z dyskietki.potem zmienić boot w biosie i instalować xp z dysku.czy tak
Kubuś
Dodano
11.10.2003 19:49:58
Kubuś
Dodano:
11.10.2003 18:34:46
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1