XP i 98 na jednej partycji
zainstalowałem sobie najpierw win98 (do grania) i potem XP. poprzednio miałem menu wyboru systemu, a teraz go nie ma. troche grzebałem w boot.ini, ale nie bardzo pomogło. jak zrobić źeby to działało?
Odpowiedzi: 17
Bo tez lubie bzdury czytac :wink: .mars28:A dlaczego pytasz?
EL NINO: W tym temacie:
A dlaczego pytasz?
zulus:Ty! Ciekawe jak zainstalowałeś oba na jednej partycji i jeszcze miałeś menu wyboru. Według mnie mogłeś tylko uaktualnić lub zainstalować z usunięciem poprzedniej wersji. Czy ktoś się ze mną zgadza ? to nie jest DOS i win'95
Malza:Sory ale nie ma takiej mozliwosci,xp na 98 uaktualnienie lub ma jednej partycji instalujesz jako pierwszy 98 a na drugiej xp
A dlaczego pytasz?
Gdzie widziales te przeczace wypowiedzi ?mars28:... ale dziwią mnie wypowiedzi, źe nie jest to moźliwe.
O ile dobrze pamiętam, to przy pierwszej mojej próbie instalacji XP na tą samą partycję co juź był 98, wybrałem inny katalog na winde i się zainstalował. Problem był z uruchamianiem niektórych programów pod win98, ale dziwią mnie wypowiedzi, źe nie jest to moźliwe.
Anonymous:
a jak zainstalowac xp na 2 partycji??
wie lama ze mnie...
Wskazać ją instalatorowi.
Instalację rozpocznij poprzez start z płyty, a nie z poziomu w98.
rgonzo – stawianie w2k i XP na jednej partycji jest co prawda mozliwe – rózne nazwy kataloów systemowych – ale zdecydowanie nie jest polecane przez MS, a i przez uźytkowników. Systemy w najlepszym razie pracują wolniej, a i tak programy zainstalowane w w2k nie uruchamiają się bez ich instalacji w XP.
Do tego dochodzą mechanizmy ochrony w D&S, wspódzielone katalogi w PF i parę innych zonków.
Malza:Sory ale nie ma takiej mozliwosci,xp na 98 uaktualnienie lub ma jednej partycji instalujesz jako pierwszy 98 a na drugiej xp
a jak zainstalowac xp na 2 partycji??
wie lama ze mnie...
NO mi tam tez sie udalo kiedys zainstalowac xp i 98 na jedej partycji, ale niestety niechcialo potem odpalic nawet niepamietam ale w kazdym razie nieposzedl... lipa
do martinelli.
masz racje.
masz racje.
ty kurna jak to zrobiles ?? nie badz zyla zdradz tajemnice
A czy moźna pogodzić w ten sposób Win2000 i XP Pro?
Sory ale nie ma takiej mozliwosci,xp na 98 uaktualnienie lub ma jednej partycji instalujesz jako pierwszy 98 a na drugiej xp
Zostal ci tylko jeden, drugi instalowany nadpisal sie nad pierwszy
i moze jeszcze oba systemy wspoldziela jeden katalog windows i program files
faktycznie jest to mozliwe ale nie moga dzielic katalogu windows inaczej wyjdzie aktualizacja
faktycznie jest to mozliwe ale nie moga dzielic katalogu windows inaczej wyjdzie aktualizacja
ja tez nei wiem jak to mi sie udalo. bylo menu i juz.... a teraz nie ma.
Ty! Ciekawe jak zainstalowałeś oba na jednej partycji i jeszcze miałeś menu wyboru. Według mnie mogłeś tylko uaktualnić lub zainstalować z usunięciem poprzedniej wersji. Czy ktoś się ze mną zgadza ? to nie jest DOS i win'95
Strona 1 / 1