XP Home z SP2 neostrada (pilne bardzo)
mam taki problem z ta neostrada ze nie wchodzi mi w zadna strona. net dziala dobrze, gg tez, nie wiem jak outlook (bo jeszcze nie sprawdalem). co jest nie tak z tym? poradzcie cos prosze
Odpowiedzi: 15
jury:Predator:a ja mam pytanie mam Neo 128 i mam ten programik Neo Tp i przy wlaczeniu kompa trzeba ie podlaczyc samemu ten program instalowal sie wraz ze sterami do mojego modemu i musze sie tak laczyc a mozna zrobic cos takiego ze bez tego programu normlanie samo sie bedzie laczyc??
Wszystko zaleźy jaką markę modemu posiadasz Jeźeli masz SAGEM to moźesz zapomnieć o programie oferowasnym przez TPSA tylko zainstalować same sterowniki modemu i skonfigurować połączenie modemowe w Dial–ap wybierając numer dostępowy jako (*) gwiazdkę
Wiatam ja miałem przez 12 michów neo640 i nie uźywałem sterownikóe od tp. bo to smieci. Znalazłem se taką stronke www.neostrada.info i tam znalazłem odpowiedz na swoje pytanie. A mianowicie jest tam opis instalacji modemu i softu ale nie od tp. wiec polecam ci ta stronke. Pozdrowienia
hmm wielkie dzieki za porady :) z tego co wiem to byl zablokowany port (80) przez firewall'a z tym ze nie wiem jakiego :P znajoma tak namieszala u siebie w kompie ze lepiej nie wnikac :P poinstalowala jakie 3 zapory zaczela sie bawic w konfiguracji i wszystko szlak trafil :P [hmm kobiety i komputery to niekompatybilne polaczenie – chodz sa wyjatki ;p] formacik zalatwil sprawe ;p
jeszcze raz wielkie dzieki pozdrowionka
jeszcze raz wielkie dzieki pozdrowionka
[quote="Predator"]a ja mam pytanie mam Neo 128 i mam ten programik Neo Tp i przy wlaczeniu kompa trzeba ie podlaczyc samemu ten program instalowal sie wraz ze sterami do mojego modemu i musze sie tak laczyc a mozna zrobic cos takiego ze bez tego programu normlanie samo sie bedzie laczyc??
Wszystko zaleźy jaką markę modemu posiadasz Jeźeli masz SAGEM to moźesz zapomnieć o programie oferowasnym przez TPSA tylko zainstalować same sterowniki modemu i skonfigurować połączenie modemowe w Dial–ap wybierając numer dostępowy jako (*) gwiazdkę
A moźe masz włączony jakiś firewall. Sprawdź, czy nie masz zablokowanego portu http ( 80 o ile pamiętam) oraz czy w regule nie masz wyłączonej komunikacji z interkiem przez IE (chyba, źe uźywasz innej przeglądarki). Napisz o tym...
Pzdr.
Pzdr.
ona obciąza system i bycmoze dlatego on ma problemy. a zresztą nawet jak nie pomoźe to będzie wiedział źeby wywalic tą aplikacje bo to śmieć który trzeba usunąc źeby net szybciej działał. to taka poboczna porada.
1) Sprawdz czy nie masz jakiegoś robactwa w kompie (!!!)
2) wpisz w trybie Dosa : ping –l 70 www.wp.pl ,zobacz ile pakietów utraconych. Jak będą duźe straty to zadzwoń na 800–102–102 i zgłos to.
3) Sprawdz MTU. W razie potrzeby zminiejsz jej wartość.
PS. LUDZIE CO MA APLIKACJA DOSTEPOWA DO OTWIERANIA SIE STRON!!!
ONA SŁUŻY TYLKO DO POŁĄCZENIAZ NETEM. ALE I TAK WARTO JĄ WYRZUCIĆ 8)
2) wpisz w trybie Dosa : ping –l 70 www.wp.pl ,zobacz ile pakietów utraconych. Jak będą duźe straty to zadzwoń na 800–102–102 i zgłos to.
3) Sprawdz MTU. W razie potrzeby zminiejsz jej wartość.
PS. LUDZIE CO MA APLIKACJA DOSTEPOWA DO OTWIERANIA SIE STRON!!!
ONA SŁUŻY TYLKO DO POŁĄCZENIAZ NETEM. ALE I TAK WARTO JĄ WYRZUCIĆ 8)
tu masz opisane jak powienieneś miec skonfigurowane łącze pod neo+. Powodzenia
www.neostrada.info
a ja mam pytanie mam Neo 128 i mam ten programik Neo Tp i przy wlaczeniu kompa trzeba ie podlaczyc samemu ten program instalowal sie wraz ze sterami do mojego modemu i musze sie tak laczyc a mozna zrobic cos takiego ze bez tego programu normlanie samo sie bedzie laczyc??
Uzywasz firewall??
Jesli łączysz się przez tą aplikację dostępową co jest dołączana przez tp to radze ci ją wypiepszyć z kompa. niepotrzebnie go obciąza. Napisz jak sie łączysz do neta.
Sprawdź konfigugaracje. czy dobrze podłączyłeś?
Sprawdź konfigugaracje. czy dobrze podłączyłeś?
Powyrzucaj z połączeń wszystkie serwery proxy
Strona 1 / 1