XP HE–komunikat Błąd Registry data not found !
Kto mi podpowie – pomoźe ?
Od 10 m–cy mam na chodzie kompa z zainstalowanym i aktywowanym Win XP HE wer.OEM (aktywacja przez internet)
Utworzone są na nim trzy konta uźytkowników.
Dwa konta uźytkowników z ograniczeniami i jedno konto administratora.
Gdy uruchamiam konto administratora wszystko jest OK, tzn. uruchamiam, podaje hasło, wchodzę itd.
Natomiast gdy uruchamiam konto uźytkownika (dwa pozostałe konta z ograniczeniami).
Na samym początku pojawia się fiszka z komunikatem
"Błąd
Registry data not found !
OK "
Dlaczego tak się dzieje ?
Dodam jeszcze, źe gdy jestem na koncie uźytkownika z ograniczeniami i otworzę okno "Informacje o systemie"
w dziale "Pomoc i obsługa techniczna" –>Centrum pomocy i obsługi technicznej–>Wybierz temat pomocy
–>Popros o pomoc–>uźyj narzędzi–>Zaawansowane informacje o systemie–>Wyświetl szczegółowe informacje o systemie–> w kolumnie "Wartość"
na czwartej pozycji od góry wyświetla mi informację
"" oczekiwanie na aktywację [pozostało 30 dni]""
Na kontach uźytkownika z ograniczeniami jest cały czas tak samo.
Ta liczba się nie zmienia.
Natomiast na koncie administratora w tym oknie brak jest takiego zapisu o oczekiwaniu na aktywację.
Co o tym sądzić ?
Jak temu zaradzić ?
Z góry dziękuję za pomoc
cyberwoj
Od 10 m–cy mam na chodzie kompa z zainstalowanym i aktywowanym Win XP HE wer.OEM (aktywacja przez internet)
Utworzone są na nim trzy konta uźytkowników.
Dwa konta uźytkowników z ograniczeniami i jedno konto administratora.
Gdy uruchamiam konto administratora wszystko jest OK, tzn. uruchamiam, podaje hasło, wchodzę itd.
Natomiast gdy uruchamiam konto uźytkownika (dwa pozostałe konta z ograniczeniami).
Na samym początku pojawia się fiszka z komunikatem
"Błąd
Registry data not found !
OK "
Dlaczego tak się dzieje ?
Dodam jeszcze, źe gdy jestem na koncie uźytkownika z ograniczeniami i otworzę okno "Informacje o systemie"
w dziale "Pomoc i obsługa techniczna" –>Centrum pomocy i obsługi technicznej–>Wybierz temat pomocy
–>Popros o pomoc–>uźyj narzędzi–>Zaawansowane informacje o systemie–>Wyświetl szczegółowe informacje o systemie–> w kolumnie "Wartość"
na czwartej pozycji od góry wyświetla mi informację
"" oczekiwanie na aktywację [pozostało 30 dni]""
Na kontach uźytkownika z ograniczeniami jest cały czas tak samo.
Ta liczba się nie zmienia.
Natomiast na koncie administratora w tym oknie brak jest takiego zapisu o oczekiwaniu na aktywację.
Co o tym sądzić ?
Jak temu zaradzić ?
Z góry dziękuję za pomoc
cyberwoj
Odpowiedzi: 2
Myślę, źe prawie wszystkie aktualizacje program ściągał automatycznie.
Do niedawna ustawiona była u mnie automatyczna aktualizacja Win XP.
Od kilku dni jednak juź to zmieniłem i robię to ręcznie.
Problem ten występował jednak juź znacznuie wcześniej, tzn. zauwaźyłem to od ok. 3,4 miesięcy.
Pozdrawiam.
cyberwoj
Do niedawna ustawiona była u mnie automatyczna aktualizacja Win XP.
Od kilku dni jednak juź to zmieniłem i robię to ręcznie.
Problem ten występował jednak juź znacznuie wcześniej, tzn. zauwaźyłem to od ok. 3,4 miesięcy.
Pozdrawiam.
cyberwoj
No tak.A masz moźe wszystkie poprawki do tegoź WinXP HE????
8)
8)
Strona 1 / 1