xp a osiołek...
Czesc,jestem nowym uzytkownikiem emulka i mam kilka pyatn....
a mianowicie:
zainstalowałem – skonfigurowałem zgodnie z tutorialem–zassałem nową liste serwerów
a program nie chce sie połączyc z zadnym z nich...:/
Mam ver. emule 0.44 i win xp–wyłaczyłem zapore.
czy takie ustawienia są bezpieczne,czy musze zassac jakiegos antivira?
Mam łącze 650/512 u łódziego dostawcy netu PAI–moze ktos tez jest z Łodzi
i chyba raczej nie mam zew.IP:(
czy jest mozliwe abym uzykał high ID
Na razie nei moge nawet sprawdzic jakie id mam:)
Pozdrawiam i prosze o wyrozumiałeosc dla laika :pifko:
a mianowicie:
zainstalowałem – skonfigurowałem zgodnie z tutorialem–zassałem nową liste serwerów
a program nie chce sie połączyc z zadnym z nich...:/
Mam ver. emule 0.44 i win xp–wyłaczyłem zapore.
czy takie ustawienia są bezpieczne,czy musze zassac jakiegos antivira?
Mam łącze 650/512 u łódziego dostawcy netu PAI–moze ktos tez jest z Łodzi
i chyba raczej nie mam zew.IP:(
czy jest mozliwe abym uzykał high ID
Na razie nei moge nawet sprawdzic jakie id mam:)
Pozdrawiam i prosze o wyrozumiałeosc dla laika :pifko:
Odpowiedzi: 12
witam
mam mały problemik z emulem. mam neostrade szybkość 160,0Kb/s i na emulu transfer wacha mi się między 1 a 10KB/s a koledzy mi mówili źe to dosyć kiepsko. mógłby mi ktoś powiedzieć dlaczego i jaki mam właściwie UL i DL? bo ja w tym coś nie za bardzo. mam windows xp wersję emula 0.44 i high ID. jestem początkującym uźytkownikem emula więc prosiłbym o wyrozumiałość.
z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam
mam mały problemik z emulem. mam neostrade szybkość 160,0Kb/s i na emulu transfer wacha mi się między 1 a 10KB/s a koledzy mi mówili źe to dosyć kiepsko. mógłby mi ktoś powiedzieć dlaczego i jaki mam właściwie UL i DL? bo ja w tym coś nie za bardzo. mam windows xp wersję emula 0.44 i high ID. jestem początkującym uźytkownikem emula więc prosiłbym o wyrozumiałość.
z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam
witam
z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam
z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam
infra:Ci ktorzy go nie maja ponoc tez maja szanse na HIID ale trzeba duzo udostepniac (tak wyczytalem w necie)
Niezła bajka :twisted: :twisted: :twisted:
Rozwaliłeś mnie tytm :lol: :lol: :lol:
Na uzyskanie HIGH ID są 2 sposoby:
1 zew.IP
2 przekierowanie portów
Niestety nie zawsze dostawca zgadza się na to i w tedy pozostaje LOW a jedyną wadą tego jest mniejsza ilość źródeł na plik i niekiedy problemy z podłączeniem do serwera. Pamiętaj o Kadzie i proxy (Webcache) jak by nie było dodatkowe źródła
Proponuję odwiedzić jakieś forum o p2p i pocztać tam FAQ
Mam malutki problemik z osiołkiem.
Gdy osiołek jest włączony nie mogę obejźec źadnego filmu w źadnym otwaźaczu.
Czy ktoś wie jak skonfigurować osiołka aby nie wyłanczał mi sie monitor jak sprubuję obejźeć jakiś film ?.
ZA POMOC Z GÓRY DZIĘKUJĘ.
Gdy osiołek jest włączony nie mogę obejźec źadnego filmu w źadnym otwaźaczu.
Czy ktoś wie jak skonfigurować osiołka aby nie wyłanczał mi sie monitor jak sprubuję obejźeć jakiś film ?.
ZA POMOC Z GÓRY DZIĘKUJĘ.
W twoim przypadku powinieneś uźyć jakiegoś progsa zabezpieczającego aplikację na hasło np.
:arrow: Exe Password 2004
:arrow: Exe Password 2004
Dzieki emule juz chodzi:)
choc mam low id i sie bardzo "muli":(
mam jeszcze jedno pytanie:
A mianowicie –jak ogranioczyc w prosty spósób dostep do tego programu innym osobom logującym sie na moim kompie–dodam tylko ze mam FATA 32 i te osoby mają
]uprawnienia administratora....
Pozdraiwam
choc mam low id i sie bardzo "muli":(
mam jeszcze jedno pytanie:
A mianowicie –jak ogranioczyc w prosty spósób dostep do tego programu innym osobom logującym sie na moim kompie–dodam tylko ze mam FATA 32 i te osoby mają
]uprawnienia administratora....
Pozdraiwam
infra:nie trzeba zadnego patcha na xp. ja mam mula i chodzi bez problemow.
Do samego XP nie potrzeba ale do XP+SP2 trzeba.Przynajmniej u mnie tak bylo.
Badz laskaw i uzywaj przycisku zmien.
a co do HIID to najszybszy sposob zebyy go uzyskac to zewIP ale Ci ktorzy go nie maja ponoc tez maja szanse na HIID ale trzeba duzo udostepniac (tak wyczytalem w necie) no ale jakos nigdy mi sie nie udalo uzyskac HIID. mam low i nie narzekam, z tym tyez da sie zyc i sciagac szybko.
kurcvze jak tu sie dodaje pliki????? ;) no moze mi sie uda a jak nie to podaj maila to Ci wysle. a co do zapory to spokojnie moze byc wlaczona tylko w wyjatkach podaj zeby nie blokowala emule. dotego zainstaluj sobie jakiegos dobrego antywira chodzacego w tle (plecam avast) aktualizuj baze wirow i nic Ci sie nie przedze.
na a teraz sprobuje dodac ten plik;))) o udalo sie ale musialem go spakowac ;)
na a teraz sprobuje dodac ten plik;))) o udalo sie ale musialem go spakowac ;)
nie moze Ci podlaczyc do serwera? piszesz ze zassales liste serwertow? jak? emule ja zassal? czy Ty z innej stronki?
nie trzeba zadnego patcha na xp. ja mam mula i chodzi bez problemow.
tu raczej problem lezy w dostawcy internetu. moze admin poblokowal porty? musisz najpierw to sprawdzic. a jakie portow u Ciebie uzywa mul? standardowe to DL:4662 i UL:4672. jesli masz takie i nadal Ci nie laczy to sproboj je pozmieniac i zobaczyc co sie bedzie dzialo.
zalaczam tez liste serwerow ktorej ja uzywam, zgraj sobie ten plik do ....emuleconifig
aha i w opcjach (jesli jeszcze nie masz zaznaczone to zaznacz "podlacz do serwera przy uruchomieniu"
a jeszcze jedno jak probuje Cie podlaczac do serwera to co pisze w okienku LOG??? z jakiego powodu Cie nie laczy. sprawdz to i napisz to moze napisze Ci cos wiecej.
nie trzeba zadnego patcha na xp. ja mam mula i chodzi bez problemow.
tu raczej problem lezy w dostawcy internetu. moze admin poblokowal porty? musisz najpierw to sprawdzic. a jakie portow u Ciebie uzywa mul? standardowe to DL:4662 i UL:4672. jesli masz takie i nadal Ci nie laczy to sproboj je pozmieniac i zobaczyc co sie bedzie dzialo.
zalaczam tez liste serwerow ktorej ja uzywam, zgraj sobie ten plik do ....emuleconifig
aha i w opcjach (jesli jeszcze nie masz zaznaczone to zaznacz "podlacz do serwera przy uruchomieniu"
a jeszcze jedno jak probuje Cie podlaczac do serwera to co pisze w okienku LOG??? z jakiego powodu Cie nie laczy. sprawdz to i napisz to moze napisze Ci cos wiecej.
a nie da sie uzyskac high id,poprzez wyłaczenie zapory?
Do mulka zdaje sie potrzebny jest specjalny patch nie pamietam nazwy.
Jesli chodzi i High ID to musisz u dostawcy uzyskac publiczne IP.
UPDATE.
Spatchujesz tym.
Jesli chodzi i High ID to musisz u dostawcy uzyskac publiczne IP.
UPDATE.
Spatchujesz tym.
Strona 1 / 1