x700 vs GF 6600GT Medal of Honor: Wojna na pacyfiku
otoz tak mam problem z karta grafiki Radeon X700LE 128 mb (128bit). Jest to wersja z silnet pipe (cicha rurka–system chlodzocy). Wlaczam gre Medal of Honor: Wojna na pacyfiku, wszystko na max i co... tnie sie ale nie tak zeby pokaz slajdow ale dla mnie niekomfortowe. Moja wersja karty to troche obciety x700 pro..zamiast 860 mhz pamiec ma 700 mhz pamiec. I teraz rodzi sie pytanie sprzedac i kupic GF 6600GT. jak szybciej bedzie chodzic ta gra.
Czekam na sugestie...aha reszta konfiguracji to athlon 64 3000+ 939 socket, 512 mb 400mhz kingston
Czekam na sugestie...aha reszta konfiguracji to athlon 64 3000+ 939 socket, 512 mb 400mhz kingston
Odpowiedzi: 6
adik154 to rzeczywiście pomyłka, poczytałem podpis i walnąłem z rury – zakup Asusa V9999GT przyćmiewa teraz mój umysł :D
darek_dade ta karta, z tego co wyczytałem, jest czymś pomiędzy X700 i X700pro, więc tak tragicznie nie jest, ale podejrzewam źe z GF6600GT przegrywa. Wynalazek ATi w celu zapełnienia średniego rynku PCIex.
Wyniki w 3DMarkach całkiem niezłe, mniej–więcej na poziomie R9800pro, wyłączenie (zmiana) antywirusa być moźe coś poprawi.
darek_dade ta karta, z tego co wyczytałem, jest czymś pomiędzy X700 i X700pro, więc tak tragicznie nie jest, ale podejrzewam źe z GF6600GT przegrywa. Wynalazek ATi w celu zapełnienia średniego rynku PCIex.
Wyniki w 3DMarkach całkiem niezłe, mniej–więcej na poziomie R9800pro, wyłączenie (zmiana) antywirusa być moźe coś poprawi.
Ten X700LE to jest bardzo słaba karta, jak ustawiłeś wszystkie ustawienia na max to ta karta na pewno nie podoła. Gf6600GT to juź inna bajka... i na pewno rozwiąźe Twoje problemy.
Arturec:otoz tak mam problem z karta grafiki Radeon X700LE 128 mb (128bit). Jest to wersja z silnet pipe (cicha rurka–system chlodzocy). Wlaczam gre Medal of Honor: Wojna na pacyfiku, wszystko na max i co... tnie sie ale nie tak zeby pokaz slajdow ale dla mnie niekomfortowe. Moja wersja karty to troche obciety x700 pro..zamiast 860 mhz pamiec ma 700 mhz pamiec. I teraz rodzi sie pytanie sprzedac i kupic GF 6600GT. jak szybciej bedzie chodzic ta gra.
spiderko:Na 256MB ramu to się przycinać ma prawo
Oj nie czyta sie uwaźnie spiderko :mrgreen:
A co do problemu to jaki masz anty wirus??? bo jak masz Nortona ANTY Wirusa to sie nie dziw źe sie bedzie ciąć. Ja jak go miałem to Vice City mi sie cieło w 1024x768. tera mam MKS i wszycho git chodzi na maxa.
Na 256MB ramu to się przycinać ma prawo, nawet przy 512MB od czasu do czasu przytnie.
Dziwna ta grafa, próbowałeś na 3DMark03 i 05 ją testować? Czyściłeś system ze starych sterowników (np. Driver Cleaner'em )??
Dziwna ta grafa, próbowałeś na 3DMark03 i 05 ją testować? Czyściłeś system ze starych sterowników (np. Driver Cleaner'em )??
zmienialem sterowniki na najnowsze ze strony ati i dalej to samo, to ja juz nie wiem w 3dmark 2001se 18600 pkt a w 3d mark 2003 6250 pkt. a gra na max sie przycina. od plyty glownej tez juz instalowalem sterowniki.Krzysiek_84:jak dlamnie zmien sterowniki karty graficznej wgraj sterowniki płyty głównej na tym twoim sprzęcie to powinno smigac bez problemu.gierka ma o wiele mniejsze wymagania niź podaje twoja konfiguracja
jak dlamnie zmien sterowniki karty graficznej wgraj sterowniki płyty głównej na tym twoim sprzęcie to powinno smigac bez problemu.gierka ma o wiele mniejsze wymagania niź podaje twoja konfiguracja
Strona 1 / 1