Wzór bankowo matematyczny :–)

Jest taka oto sytuacja: Miałem egzamin z przedmiotu ładnie nazwanego "podstawowe aplikacje internetowe i biznesowe" gdzie na kartkach papieru bardzo mily qrwa mac pan uczy nas programowania w visual basic'u .. no ale do tematu:
Pisac w tym nawet potrafie ale na egzaminie wykazalem sie tylko napisaniem i wczytaniem zmiennych bo nie potrafilem napisac dobrze wzoru (algorytmu) Nie pamietam dokladnie tresci zadania ale przedstawie o co chodzilo i jesli znajdzie sie jakis matematyk czy bankowiec to chetnie uslysze jego zdanie na ten temat:

Pobieram kredyt w wysokosci "K" oprocentowany na "p" na "n" lat i spłacam go co kwartał (czyli 4 razy na rok) i do tego gdy spłacam te stałe spłaty wpłacam takźe dodatkową kase na konto oszczednosciowe kwote "r" (4 razy na rok tą samą kwotę) gdzie konto takźe mam oprocentowane na "q"

I teraz musze zrobić takie 3 okienka gdzie będzie:
1 – końcowy stan konta (czyli same te wpłaty dodatkowe z procentami np wpłacam 100zl i po 3 miesiacach mam juz sto pare bo narosly mi procenty i znowy wkladam 100zl i nastepne 3 miesiace naliczam procenty od tej kwoty stu paru zlotych) Koncowy stan konta czyli np po 2 latach czyli 8 wplatach
2 i 3 okienko – kierowane przyciskami "poprzedni" i "nastepny" mają pokazywac stan obciazenia konta po kazdej kolejnej wplaconej racie.

THX
Jesli ktos jest mi w stanie pomoc a cos zle napisalem to prosze o kontakt.

Odpowiedzi: 0

szlauf
Dodano:
07.02.2005 21:30:42
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0