wywala partycje:/

Witam,jak w temacie mam problem z dyskiem.Mam dysk maxtora 200gb sprzed roku,teraz niedawno kupilem nopwego kompa z dyskiem tez maxtora 160gb,przy "instalacji" nowego kompa przenosilem pare gb danych z 200gb na 160gb i zmienialem partycje w partition magic,mialem tam zaplanowanych cos ponad 6 operacji chyba i w polowie zrestartowal mi sie komp,oczywiscie po uruchomieniu niemialem nic a nic na hdd 200gb(czyli stracilem kolo 100gb)–mialem w PM unallocated 200gb.Przy tworzeniu od nowa partycji wystapil jakis blad,musialem pozostawic pierwsze 7mb jako unallocated,z reszta zrobilem.Teraz podobna rzecz mi sie stala:( przy kopiowaniu pliku z hdd 200gb na 160gb zrestarowal mi sie komp i znwowu na hdd 200gb w PM bylo unallocated 200gb:/:/, czemu mi sie tak dzieje?teraz probuj odzykac dane za pomoca getDataBack,moze i oddzykam wsio ale niechce znow tego robic za miesac czy dwa...

Odpowiedzi: 4

wpisac moge wpisac tylko pytanie czy to cos da skoro juz 3 programy nic nie wykryly?jest mozliwosc ze tak mi wywalilo te partycje ze nieodzyskam ich?a i jeszcze przy probie skanowaniu przez windoctora pisze ze jest jakis blad z tym dyskiem i czy to naprawic,boje sie ze jak dam na to to ze juz wogole szans na odzyskanie nie bedzie.Moze cos z dyskiem jest nietak?bo na pierwszych 7.9mb niechce mi partycje stworzyc:/ i mialem je jako unallocated caly czas, btw dzieki za odp:)
Anonymous
Dodano
19.03.2006 21:31:22
Nie tworz partycji jakimis programami, a rob to tym, co masz pod reka. Czyli narzedziami dostepnymi w systemie. Co prawda rozmiaru partycji bez ich formatowania nimi nie zmienisz, ale jak widzisz, przy tego typu operacjach nigdy nie ma 100% GWARANCJI POWODZENIA.
Co prawda osobiscie preferuje Paragon Partition Manager, ale moze tylko dlatego, ze jeszcze mnie nie zawiodl. O Partition Magic wyczytuje nie tylko tutaj niezbyt dobre opinie.

BTW, wpisz sobie w googlach "data recovery". Znajdziesz mnostwo softu do odzyskiwania danych.
EL NINO
Dodano
19.03.2006 18:31:39
za pierwszym razem to faktycznie jego wina,ale za drugim?on nic wtedy nie robil,niewiedzialem ze jest niepotrzerbny,ktos mi go kiedys polecil ze jest dobrym programem do zarzadzania partycjami.to jak mam np zmieniac partycje bez formatowania dysku?i jest jakas szansa na odzyskanie danych teraz?(probowalem juz scanowac getDataBack i fileRecivery i nic nie wykrylo:/)a i jeszcze jakims r–studio ntfs recovery
Anonymous
Dodano
19.03.2006 08:43:48
Jesli nie chcesz w glupi sposob tracic danych, wyrzuc w cholere ten program. Wszystko tracisz przy jego pomocy i jeszcze pytasz dlaczego ?
EL NINO
Dodano
18.03.2006 23:03:50
Anonymous
Dodano:
18.03.2006 20:45:13
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1