wysylanie w gg
moze juz taki temat byl ale ja nic nie znalazlem :?
wiec jak w temacie. mam problem z wysylaniem plikow do osob na mojej liscie kontaktow. do mnie wszystkie pliki od mojich znajomych dochodza a ja jak wysylam dochodzi do 14% i pauza. mam zainstalowanego NIS–a ale on nie powinien chyba przeszkadzac. Dlaczego tak sie dzieje ? i co zrobic aby szybciej wysylalo ?
wiec jak w temacie. mam problem z wysylaniem plikow do osob na mojej liscie kontaktow. do mnie wszystkie pliki od mojich znajomych dochodza a ja jak wysylam dochodzi do 14% i pauza. mam zainstalowanego NIS–a ale on nie powinien chyba przeszkadzac. Dlaczego tak sie dzieje ? i co zrobic aby szybciej wysylalo ?
Odpowiedzi: 5
To zacznij od tego, źeby sprawdzić, czy gdy wyłączasz NIS na czas transferu plików, to wszystko jest dobrze.
Wtedy dopiero jest sens bawić się z ustawieniami, bo moźe być tak (choć sam uwaźam, źe jednak firewall jest winny), źe to co innego "wadzi".
Wtedy dopiero jest sens bawić się z ustawieniami, bo moźe być tak (choć sam uwaźam, źe jednak firewall jest winny), źe to co innego "wadzi".
no wlasnie jest z tym problem bo nie mam pojecia jak go ustawic aby wszystko w 100% pieknie chodzilo.
no jeźęli konfigurowałęś nisa to wiesz jakie progi przepuszcza a jakie nie
no tak jak mam chello ktore tera ma predkosc 768 kb/s to nie powinno byc problemu ? A jest moze mozliwosc ustawienia w NIS–ie czegos aby nie utrudnial wysylania plikow ?
Aby szybciej wysyłało to zafundować sobie szybsze łącze a nis oczywiście moźe przeszkadzać
Strona 1 / 1