wysyła mi pocztę

co jakiś czas mam informację zwrotną ze wysłałem do kogoś meila,którego nie wysyłalem a nawet nie znam takiego adresu meilowego.przeskanowałem kompa avastem.mks on–line i spybort (chyba tak sie nazywa)i nic nie znalazłem.jak to zlikwidować?
pozdrawiam

Odpowiedzi: 6

Witam.
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=16477&highlight=

Pozdrawiam.
marifo
Dodano
18.06.2004 22:29:13
Podobny topic juź był.
Nie przeskoczysz tego, bo to wcale niem usi i w większości wypadków nie jest poczta wysłana z Twojego komputera, a z maszyny kogoś, kto Cię ma w ksiąźce adresowej i złapał wirusa – to jedna i najbardziej prawdopodobna z odpowiedzi.
Rebe
Dodano
18.06.2004 18:24:21
spybot by pewnie znalazl trojana...?
Saligia
Dodano
18.06.2004 16:49:18
Markus:
co jakiś czas mam informację zwrotną ze wysłałem do kogoś meila,którego nie wysyłalem a nawet nie znam takiego adresu meilowego.przeskanowałem kompa avastem.mks on–line i spybort (chyba tak sie nazywa)i nic nie znalazłem.jak to zlikwidować?
pozdrawiam

Moźe trojan :lol:
webster
Dodano
18.06.2004 16:44:34
Niektore wirusy wysylaja sie podajac falszywa nazwe konta. A odpowiedz z serwera zabezpieczonego antywirusem trafia do osoby, ktorej adres zostal umieszczony w polu nadawca. Wiec bardzo mozliwe, ze niekoniecznie masz wirusa u siebie, tylko jakis wirus wysyla sie podszywajac sie pod twoj adres mejlowy. Tak czy inaczej polecam bardzo dokladne przeskanowanie systemu.
A poza tym, gdybys mial wirusa, wcale nie musialby on sie wysylac tylko na adresy, ktore znasz. Wiec to, ze nie znasz tych adresow o niczym nie swiadczy. Powodzenia.
Saligia
Dodano
18.06.2004 16:32:17
ja tak mialem jak mialem robaczka w komputerze, nie pamietam jak sie nazwywal, ale dochodzily do mnie listy typu "hello"
gieras
Dodano
18.06.2004 15:35:45
Markus
Dodano:
18.06.2004 15:26:55
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1