Wyświetlanie umowy licencyjne przy każdym uruchomieniu Office 2003 na Windows Vista
Witam,
jak w temacie. Przy każdorazowym uruchomieniu Offica, mimo iż aktywowałem go (oprogramowanie legalne) wyskakuje mi okno z umową licencyjną. Akceptuję umowę i używam programu. Jeśli dam "Odrzuć" - wówczas naturalnie - zamyka się program.
Zainstalowany jest oryginalny Windows Vista Home Premium (wcześniej był XP Home - ale po formacie już go nie ma). System operacyjny również jest aktywowany.
Co moze być przyczyną tego drażniącego problemu?
Szukałem na googlach i tu - odpowiedzi ni ma.
Ktoś ma jakieś sugestie?
Odpowiedzi: 3
Jak to zwykle bywa - najprostsze rowiązania są najtrudniejsze do namierzenia ;)
Wystarczyło po prostu usunąć Kontrolę bezpieczeństwa konta - uruchomić ponownie komputer i po zaakceptowaniu licencji więcej nie wyskoczyła.
Także dobrze jest. Ale dzięki za odpowiedź - niestety nie mogłem przetestować skuteczności rozwiązania.
Ale tak czy inaczej - dziękuję. Jak zwykle na tym forum można liczyć na pomoc.
Angielski - daję radę ;))
Wielkie dzięki za odp. Jutro w pracy sprawdzę czy to pomoże (patrząc logicznie, wszystko by się zgadzało).
Nie chciało mi się brać laptopa dzisiaj do domu - już się trochę zmęczyłem 3 dniową walką z Vistą i systemem (3 formaty, ciągle brak pewnych sterowników i ciągle się coś sypie).
Dzięki za pomoc.
Jak z angielskim stoisz ?? [url]http://support.microsoft.com/default.aspx/kb/884202[/url]
Strona 1 / 1