wyskakujący komunikat
Mam problem z wyskakującym komunikatem.
Wyskakuje on koło zegarka w prawym narożniku. Zrobiła się ikonka czerwone kółko z białym X w środku, podobne do tarczy zapory systemu tylko okrągłe. Treść tego komunikatu jest po angielski i brzmi:
-------------------------------------------------------------------
Your computer is infected!
Windows has detected spyware infection!
It is recommended to use special antispyware tools to prevent data loss. Windows will now download and install the most up-to-date antispyware for you.
Click here to protect your computer from spyware!
--------------------------------------------------------------------
Po kilku sekundach znika i pojawia się spowrotem lub po kliknięciu na ten komunikat - znika, ale po kilku sekundach pojawia sie spowrotem.
Nie mam pojęcia jak to usunąć. Proszę o pomoc prostym językiem abym to mógł sam zrobić.
Mam system WinXP + SP2, oraz zainstalowane dwa programy anty wirusowe: Norton AntiVirus i Ad-Aware SE Personal, które są na bieżąco aktualizowane.
Odpowiedzi: 2
schak:Mam problem z wyskakującym komunikatem.
Wyskakuje on koło zegarka w prawym narożniku. Zrobiła się ikonka czerwone kółko z białym X w środku, podobne do tarczy zapory systemu tylko okrągłe. Treść tego komunikatu jest po angielski i brzmi:
-------------------------------------------------------------------
Your computer is infected!
Windows has detected spyware infection!
It is recommended to use special antispyware tools to prevent data loss. Windows will now download and install the most up-to-date antispyware for you.
Click here to protect your computer from spyware!
tu proszę lektura do poczytania
http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=12510
-
<P>Czy tym programem mi nic nie uszkodzi, może jakieś przydatne wskazówki?</P> <P>Bo znalazłem taki komunikat w opisie programu:</P> <P><STRONG>UWAGA!<BR><BR></STRONG>Nie zalecamy używania programu początkującym użytkownikom.</P>
-
Zostaw w trybie w jakim ściągnąłeś ,nic nie przestawiaj ,ściągnij aktualizację ,<br>włącz skanowanie , nic ci nie usunie zaznaczy problemy,opisze sam zadecydujesz czy usunąć wpisy które znajdzie ,ja używam od zawsze .<br>To co masz to jakiś syf który namawia pewnie do kupna antywirusa.<br>A , jeszcze jedno jak masz programy w wersjii adaware z reklamami to mogą nie działać.<br>Powtórzę ja używam i nie zdarzyło mi sie coś zepsuć ,tworzy jeszcz kopie usunietych wpisów zawsze możesz przywrócić.<br>
<P>Spoglądając na ten adres strony internetowej sie troche przestraszyłem. Może lepiej tego nie czytać tylko robić?</P>