Wyskakujacy komunikat

Witam, mam problem z wyskakujacym komunikatem w polu gdzie jest zegar. Podczas robienia skanowania za pomoca hijackthis wychodza 2 pliki na czerwono i sa to:
C:\WINDOWS\System32\dcomcfg.exe
C:\WINDOWS\System32\atmclk.exe
i wychodzi jeszcze jeden plik pod znakiem zapytania ale wydaje mi sie on dziwny:] i jest to:
O2 - BHO: Nothing - {686a161d-5bd1-4999-8832-6393f41e564c} - C:\WINDOWS\System32\hp100.tmp i czy moze on byc odpowiedzialny za wyskakiwanie okienek reklamowych.
Skanowalem juz Spybotem, Ad-aware nie dokonczyl skanowania, MKS on-line nic nie znalazl, i Kaspersky ktorego zainstalowalem po fakcie, co prawda usunal on troszke ale nie dokonca bo dalej wyskakuje komunikat w prawym dolnym rogu.
Pliki ktore wskazal Hijackthis usunalem ale one powracaja po czasie. pomocy bo nie ogarniam tego...:)
Moge wrzucic LOG z Hijacka lub raport ze skanowania Kasperskiego sa tam rzeczy ktore usunal i rzeczy z ktorymi nie dal sobie rady.

Odpowiedzi: 1

dcomcfg.exe, jest trojanem. Usuń to. Później z dysku, jak znajdziesz. Możliwe, że trzeba będzie w trybie awaryjnym.
atmclk.exe jest częścią,
W32.SpyFalcon, o ile dobrze wyczytałem. Tez usuń, jak powyżej.

A ten komunikat co się wyświetla to...?

damiancore
Dodano
23.06.2006 14:53:35
  • rayan 23.06.2006 15:28:14

napisalem w swoim temacie, ze przy probie usuniecia ten plik znowu sie odradza. <br />A komunikat to: Your komputer is infected

rayan
Dodano:
23.06.2006 12:21:57
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1