Wymagania na kompa....
czy te wymagania które posiadam w miom kompie wystrczą źeby Longhorn działał sprawnie?:
> Pentium 4 1400MHz
> płyta główna ABIT (jakaś tam)
> 256MB RAM
> Seagate 40GB
> GeForce2 400MX 64Mb
> SoundBlaster 128PCL
> napęd 52x
> modem zewnętrzny Motorola
czy to wystarczy źeby on zadziałał dobrze i się nie wieszał, bo na windows xp nie mam źadnego kłopotu
pozdrawiam tego który mi odpisze i wszystkich korzystjących z tego forum
:) :) :) :) :) :) :)
a tak w ogóle jakie loghorn ma wymogi?
> Pentium 4 1400MHz
> płyta główna ABIT (jakaś tam)
> 256MB RAM
> Seagate 40GB
> GeForce2 400MX 64Mb
> SoundBlaster 128PCL
> napęd 52x
> modem zewnętrzny Motorola
czy to wystarczy źeby on zadziałał dobrze i się nie wieszał, bo na windows xp nie mam źadnego kłopotu
pozdrawiam tego który mi odpisze i wszystkich korzystjących z tego forum
:) :) :) :) :) :) :)
a tak w ogóle jakie loghorn ma wymogi?
Odpowiedzi: 15
NO cuz szkoda. Pobawilbym sie... No w summie zostaja style XP.
Mattt nie znudziło ci się pisać w kaźdym temacie na temat Longhorna z kąd go pobrać ?
Po pierwsze alpha jest niestabilna jak cholera,problemy z zainstalowaniem softu i samego windowsa.
Poza tym z tego co niedawno wyczytałem ostateczna wersja wyjdzie hoho a moźe i później i tylko na platformy 64 bitowe.
Po pierwsze alpha jest niestabilna jak cholera,problemy z zainstalowaniem softu i samego windowsa.
Poza tym z tego co niedawno wyczytałem ostateczna wersja wyjdzie hoho a moźe i później i tylko na platformy 64 bitowe.
Nowszy Windows = stabilniejszy i sprawniejszy windows. Nowe aplikacje, wygląd i podobne klimaty... To jest to...
PS. Skad mozna wziac jakas wersje beta (o ile jest) albo alpha Longhorna??
PS. Skad mozna wziac jakas wersje beta (o ile jest) albo alpha Longhorna??
Kurde ten cały longhorn jakiś zmotany widz jest:) Wystarczy zwykły XP (przynajmniej dla mnie) to po co wymyślają jakies inne systemy. I na dodatek tyle poźerają z kompa :!: Do tego juź jest potrzbena lepsza maszyna 8)
somichal:ja myśle źe longhorn ma takei same wymogi co xp moze trzeba tylko miec gf 2 bo jest ładneijsza grafca
:shock: :?
Teź mam taką nadzieję. Mógłby przynajmniej mieć takie wymagania bez włączania tego pulpitu 3D.
ja myśle źe longhorn ma takei same wymogi co xp moze trzeba tylko miec gf 2 bo jest ładneijsza grafca
ja myśle źe longhorn ma takei same wymogi co xp moze trzeba tylko miec gf 2 bo jest ładneijsza grafca
Panowie... Longhorn ma dosc duze wymagania jako system operacyjny. Zaczne od procka :)
Procek: Amd Athlon (2000 mHz) Styka
Ram: 512 mb DDR 266/333/400 itd. (Przy procku mniejszym niź 1.7 ghz powyźej 512!!)
Grafika: Longhorn pobiera 16 mb grafiki systemowej, takźe karty (16,32,64) Do domciu :)
Dźwięk: Ac–97 oczywiście
Dysk: System bedzie zajmowal ok. 2.5 Gb :–)
Pozdrawiam.
Procek: Amd Athlon (2000 mHz) Styka
Ram: 512 mb DDR 266/333/400 itd. (Przy procku mniejszym niź 1.7 ghz powyźej 512!!)
Grafika: Longhorn pobiera 16 mb grafiki systemowej, takźe karty (16,32,64) Do domciu :)
Dźwięk: Ac–97 oczywiście
Dysk: System bedzie zajmowal ok. 2.5 Gb :–)
Pozdrawiam.
O ile się nie mylę, to w KŚ wspominali o 3–wymiarowym pulpicie, więc przy takiej opcji i wielu innych wodotryskch moźe być potrzebny lepszy procek i nie tylko... Poczekamy...
longhorn 4015 na 512 ramu i antku XP 1.7 chodzi ocięźale w stosunku do Windowsa XP, ale mam nadzieję źe wersja finalna nie będzie taka ślamazarna
Na dzien dzisiejszy to LONGHORN wogóle nie będzie ci działał.
Nie wyszedł jeszcze.
Są tylko przecieki z Microsoftu, ale one nie są wogóle stabilne.
Pozdrówki
Nie wyszedł jeszcze.
Są tylko przecieki z Microsoftu, ale one nie są wogóle stabilne.
Pozdrówki
oni się raczej nie mylą, ja równieź czytałem ten artykół, ale wszystko moźliwe, nikt nie wie co Bill wymyśli :lol: :lol: :lol: :lol:Otóź ja kiedyś przeczytałem w Komputerze Świecie źe minimalny procek to Pentium 4 2.0 GHz, no i ta wiadomość mnie zaszokowała, ale moźe się pomylili....
To fajnie źe nie bedę musiał zmieniać kompa na inny (choć jak wspomniałeś microosft nie powiedział nic o wymaganiach). Otóź ja kiedyś przeczytałem w Komputerze Świecie źe minimalny procek to Pentium 4 2.0 GHz, no i ta wiadomość mnie zaszokowała, ale moźe się pomylili.... :)
dzięki za odp.
dzięki za odp.
tak w ogole to Longhorn jeszcze nie wyszedl, wiec nie wiem czy microsoft okreslil ju wymagania dla tego systemu.
ale mozna domniemywac, ze sprzet ktory masz wystarczy do poprawnego dzialania Longhorna.
ale mozna domniemywac, ze sprzet ktory masz wystarczy do poprawnego dzialania Longhorna.