Wyłanczanie kompa
niemiem czy treafiłem z działem ale pisze tutaj :)
Jestem w sieci lokalnej zloźonej z 2 komputerów. Jeden z nich udostępnia połaczenie z internetem (neostrada). I teras jest pytanie czy istnieje program ktury umoźliwiał by wyłąnczanie komputera przez sieć. Tzn: Komputer 1 moźe wyłąnczać komputer 2 i naodwrót.
Dzięki z góry za odpowiedź.
Jestem w sieci lokalnej zloźonej z 2 komputerów. Jeden z nich udostępnia połaczenie z internetem (neostrada). I teras jest pytanie czy istnieje program ktury umoźliwiał by wyłąnczanie komputera przez sieć. Tzn: Komputer 1 moźe wyłąnczać komputer 2 i naodwrót.
Dzięki z góry za odpowiedź.
Odpowiedzi: 2
polecenie "shutdown –i" pojawia się okienko ale po naciśnięciu przycisku przeglądaj pojawia się błąd usługa katalogowania jest akualnie nie dostępna
po dodaniu ręcznie komputra na moim się wyświetla okienko zamknięcia ale na 2 kompie niechce. W dosie pojawia się informacja idmowa dostępu
Pobawie się jeszcze pulpitem zdalnym.
Niestety on róniesz nie działa niemoga znaleść drugiego komputera, a jest nanim napewno wszystko pozałanczane.
Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł. :cry:
po dodaniu ręcznie komputra na moim się wyświetla okienko zamknięcia ale na 2 kompie niechce. W dosie pojawia się informacja idmowa dostępu
Pobawie się jeszcze pulpitem zdalnym.
Niestety on róniesz nie działa niemoga znaleść drugiego komputera, a jest nanim napewno wszystko pozałanczane.
Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł. :cry:
Program ? To XPki ? Probowales juz z poleceniem "shutdown" ? Wpisz w Uruchom "cmd" a pozniej "shutdown ?" – zobaczysz skladnie polecenia/przelaczniki. A pulpit zdalny i wylaczanie przez niego ?
Strona 1 / 1