Wyłączyć ICS – gdzie i jak?

Witam,

Mam następujący problem potrzbuje zainstalowac Wingate'a wersję 5.2. NIestety podcza instalacji pokazuje sie informacje, ze instalacja nie moze byc dalej kontynuowane ze wzgledu na wlaczone w Windowsie automatyczne wspoldzielanie polaczenia internetowego ICS. I moje pytanie brzmi nastepujaco:

Jak to wylaczyc, bo nie wiem gdzie.

Prosze o szybko i trafna odpowiedź! Pozdrawiam I z góry dziękuje za odpowiedź.

Odpowiedzi: 3

Nie gadaj ze tez jestes z tych, ktorzy cale zlo widza w SP2. Przeciez nie ma to najmniejszego znaczenia czy XP goly, czy tez z ktoryms service packiem.
Mysle ze samo udostepnianie masz wylaczone w miejscu o ktorym pisalem a zapore – przez Panel sterowania uruchom "Zapora systemu Windows" i wylacz na moment instalacji WinGate. Pozniej mozesz zalaczyc, bo pomimo tego ze WinGate ma swoj firewall, znakomicie sie uzupelniaja.
EL NINO
Dodano
13.02.2005 21:23:00
No tak system... Mam XP SP2, w tym cały problem,w XP bez SP2, było wszystko dobrze. Ale gdy zmieniłem na SP2 zaczeły się z tym problemy. Zrobiłem tak jak mówiłeś niestety, w instalacji Wingate'a jest to samo – nie mam pojęcia jak to obejść, moźe wiesz jak to po prostu wykasować z procesów, albo w ogóle z systemu.

Pozdrawiam i Czekam na odpowiedź.
scarface
Dodano
13.02.2005 05:33:55
scarface, pieknie byloby gdybys napisal jaki masz system. Od tego wlasnie zalezy miejsce w ktorym wylacza sie ICS.
W XP czy w2k lub w2k3 we wlasciwosciach polaczenia sieciowego w zakladce Zaawansowane. Natomiast w starszych systemach nalezy odinstalowac.

Ponadto jesli w XP masz zalaczona zapore (firewalla systemowego), rowniez musisz wylaczyc na czas instalacji.

P.S. Wiem, bo WinGate mam juz prawie 3 lata :wink: .
EL NINO
Dodano
12.02.2005 22:36:43
scarface
Dodano:
12.02.2005 19:37:03
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1